48.416 biler

Læs mere om Suzuki Swift her

Suzuki Swift SHVS - nyt design, lavere vægt, højere sikkerhed
Anmeldelse

Suzuki Swift SHVS - nyt design, lavere vægt, højere sikkerhed

Suzuki har valgt at højne sikkerheden betydeligt i Swift. Det betyder bl.a., at du får masser af elektronisk sikkerhedsudstyr som standard. Kamera- og laserbaseret nødbremse med fodgængergenkendelse, vognbaneassistent, slingreadvarsel, aktiv fartpilot samt full LED-lygter er blot nogle af de elementer, der gør Swift til en meget sikker makker på vejene.

Læs nu

Suzuki Swift er blevet bygget under navnet siden 2005, men minibilen er bygget siden 1983 under navnet Suzuki Cultus. Da Suzuki Swift kom i 2005 havde den dog i bund og grund egentlig ikke så meget tilfælles med forgængeren, da Suzuki Swift var en langt bedre bil. Den havde sjæl og karisma i form af en yderst vellykket sportsligt design, og netop det sporty gik igen i forhold til køregenskaberne, som var nogle af de bedste i klassen.

Det var da også egenskaber, som de danske bilkøbere satte pris på, og Suzuki Swift blev hurtigt én af de mest populære biler i klassen. I en årrække lå salget på over 4000 eksemplar om året, og det har ikke været lavere end 1600 på et år siden introduktionen. Det betyder også, at der er et fornuftigt udvalg på brugtbilsmarkedet, men hvis det er en dieselversion, man er interesseret i, så kan man godt komme til at lede et stykke tid. Det skyldes, at der kun var en dieselversion til salg i en kort periode fra 2008-2010, men salget svigtede, og derfor blev den taget af programmet igen.

Så langt størstedelen af de brugte Suzuki Swift på brugtbilsmarkedet er med enten en 1,3 eller en 1,5 liters benzinmotor med henholdsvis 92 og 102 hestekræfter. Der findes desuden få eksemplar af en endnu sjovere Suzuki Swift Sport, som er en lille heftig GTI med 125 hestekræfter. Suzuki Swift sælges desuden med 12 års garanti mod gennemtæring, men hvis du planlægger at beholde bilen i mange år, så kan det være en god ide med en ekstra gang rustbeskyttelse og en undervognsbehandling. Generelt er Suzuki Swift et rigtig fornuftigt køb på brugtbilsmarkedet, og man kan faktisk ikke rigtig anbefale den ene version frem for den anden, så det er bare at vælge den version, som passer bedst til dine behov.

Konkurrenter

Ford Fiesta, Mazda2, VW Polo er blot nogle af mange oplagte konkurrenter til Suzuki Swift.

Udstyr

Der findes hele fem forskellige udstyrsvarianter til Suzuki Swift, som generelt ikke mangler udstyr. I det laveste niveau Young får du blandt andet CD/radio med USB-indgang, sædevarme og læderrat. I næste variant ,Cruise, er der blandt andet både fartpilot og aircondition, og i topversionen Shine S får du også alufælge og tågelygter.Indlæser..