53.337 biler

Læs mere om Suzuki Swift her

Suzuki Swift - Suzukis lille lækre sag af en minibil

Suzuki Swift har en lang og stolt historie bag sig, som en smart lille allround bil. Den er blevet bygget siden 1983 og ligesom andre Suzuki-modeller har den gennemgået mange generationsskift samt det der kaldes facelifts, hvor det primært er overfladiske tilretninger, der er tale om. 

Modellen, som blev introduceret i 2005 (fjerde generation), er altså så gennemgående ændret, at den er meget svær at sammenligne med dens forgængere. Modellen fra 2005 er mere robust, den er bygget større og er en lille smule tungere. Dog hører Swift stadig til den lette kategori af biler, hvilket du får gavn af, når det gælder brændstofforbruget. 

Kær bil har mange navne – Swift’en er kendt under mange forskellige navne rundt omkring i de forskellige lande i verden. Men i Europa hedder den altså Swift og er bygget på fabrikken i Ungarn. Den seneste – og sjette - generation af Swift blev lanceret i Danmark i 2017. Her blev den modificeret med få centimeter, men nok til at gøre den mere rummelig og den er bygget over samme platform som den udgåede Baleno-model samt Ignis. Bilens platform bestemmer vægten, økonomi, sikkerhed, miljøpåvirkning, køreegenskaber samt komfortniveau og er derfor et essentielt element hele tiden at udvikle på, for at optimere bilen mest muligt, dog uden at gå på kompromis med fx sikkerheden. Platformen der ligger til grund for den nyeste Swift hedder HEARTECT og er den letteste platform fra Suzuki, men den er samtidig den stærkeste og mest vridningsstabile. 

Swift er den udholdende type 

Hvor langt kan sådan en Swift så køre? Jo ser du i august 2021 havde en mand kørt 10 gange rundt om jorden eller nærmere bestemt 420.000 km i sin Swift med dieselmotor. Det er altså en potentielt stærk lille sag, denne Swift. Dog er det en udfordring at finde Swift’en, som dieselbil, da denne version kun var kortvarigt til salg mellem 2008-2010, der er dog et par stykker til salg på biltorvet.dk. Den mest udbredte udgave er altså benzinbilen og de nyere udgaver fås jo som Suzuki Swift hybrid. Her er der tale om mild-hybrid. Det vil sige at Swift er udstyret med en elmotor og et 12V lithium batteri, som opsamler den overskydende energi og udnytter den, når brændstofmotoren har brug for et ekstra boost ved for eksempel start og acceleration. Med denne hybrid-teknologi sparer du på brændstoffet, for både miljøets skyld og i den grad også for din egen. Suzuki Swift automatgear skal du vælge, hvis du synes det er den bedste løsning, og hvis du er mere til at have fuld kontrol over dit gearskifte, findes Swift selvfølgelig også med fem-trins manuelt gear (I Swift sport udgaven finder du et seks-trins gear). Og når nu vi er ved sport-versionen, er det en rap lille bil, der sender god energi og appellerer med sine køreegenskaber og udseende til pige- og drengerøven.

På biltorvet.dk kan du finde en Suzuki Swift til salg 

Der er selvfølgelig mange penge at spare, når man vælger at købe sin Suzuki Swift brugt. Det kræver bare en lille smule ekstra at sætte sig ind i de forskellige modeller og deres generelle stand, så du kan få en fornemmelse af den rette Suzuki Swift pris på det brugte marked. Du kan tage en rundtur blandt de mange annoncer her på Biltorvet  – der er et stort udvalg af netop Swift. 
 

Herunder kan du finde nogle af de ofte stillede spørgsmål omkring Suzuki Swift.

 

Hvad koster en Suzuki Swift?

En Suzuki Swift hører til blandt de billigere biler – især når man skæver til, hvad man får for pengene. På brugtbilmarkedet er den bestemt også til at komme i nærheden af og på biltorvet.dk kan du finde en Swift et sted mellem 10.000 og 200.00 alt efter udstyrsversion, årgang, kørte kilometer og generel stand på bilen.

 

Hvor meget må en Suzuki Swift trække?

En Suzuki Swift tilhører minibilerne, men en Swift må trække op til 1000 kg på krogen. Så bare spænd traileren bagpå og kør afsted med dét ekstra.

 

Hvor langt kører en Suzuki Swift på literen?
En Swift fås både som Benzin- og dieseldrevet, men i de nyproducerede versioner er hybrid standard. Det medvirker til at den er enormt økonomisk i drift og står til at kunne køre mellem 19-25 km pr. liter og nogle versioner helt op til 28 km pr. liter.

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWorkSeries", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "bestRating": "5", "ratingCount": "39", "ratingValue": "4,3" }, "image": "https://www.biltorvet.dk/static/img/vector/logo-green.svg", "name": "Suzuki Swift - Suzukis lille lækre sag af en minibil", "description": "Suzuki Swift - Suzukis lille lækre sag af en minibil”} {"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Hvad koster en Suzuki Swift?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"En Suzuki Swift hører til blandt de billigere biler – især når man skæver til, hvad man får for pengene. På brugtbilmarkedet er den bestemt også til at komme i nærheden af og på biltorvet.dk kan du finde en Swift et sted mellem 10.000 og 200.00 alt efter udstyrsversion, årgang, kørte kilometer og generel stand på bilen."}},{"@type":"Question","name":"Hvor meget må en Suzuki Swift trække?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"En Suzuki Swift tilhører minibilerne, men en Swift må trække op til 1000 kg på krogen. Så bare spænd traileren bagpå og kør afsted med dét ekstra."}},{"@type":"Question","name":"Hvor langt kører en Suzuki Swift på literen?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"En Swift fås både som Benzin- og dieseldrevet, men i de nyproducerede versioner er hybrid standard. Det medvirker til at den er enormt økonomisk i drift og står til at kunne køre mellem 19-25 km pr. liter og nogle versioner helt op til 28 km pr. liter."}}]}
Indlæser..