48.530 biler

Læs mere om Suzuki Alto her

Suzuki er eksperter i at lave små biler, som koncernens største salgssucces. Den mindste af dem alle sammen er Suzuki Alto, som også har haft pæn succes blandt de danske bilkøbere. Den er dog i hård konkurrence i segmentet for mikrobiler, hvor blandt andet Suzuki Alto og Toyota Aygo også huserer.

Det betød også, at salget af Suzuki Alto faldt, men det hang også sammen med, at den daværende generation af Suzuki Alto havde en del år bag sig, da den blev introduceret i slutningen af 2008.

Den er langt hen ad vejen identisk med Nissan Pixo, som den deler mange dele med. Det var syvende genration af Suzuki Alto, som var én af de første biler, der fra ny kunne købes til under 100.000 kroner.

Den markedsføres dog ikke længere hos forhandlerne, da det faldende salg af Suzuki Alto fik koncernen til at prøve noget andet, og i stedet for Suzuki Alto, er det nu Suzuki, der er Suzukis bud på en bil i mikroklassen. Det betyder dog ikke, at det er svært at købe en Suzuki Alto, man skal bare på brugtbilsmarkedet, hvor der er et fornuftigt udvalg.

Der er dog ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil købe en brugt Suzuki Alto. Det mest almindelige problem er motorophænget, men det blev rettet, og det er en god ide lige at tjekke op på, hvorvidt dette er blevet ordnet. Der kan også være problemer med baghjulslejerne, som muligvis skal skiftes, hvilket du kan høre, hvis der kommer en rungende lyd fra baghjulene. Suzuki Alto er billig både som ny og som brugt, så hvis du er opmærksom på disse problemer, så kan man gøre et fornuftigt køb på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

VW UP, Peugeot 107 og Toyota Aygo er blandt konkurrenterne i segmentet

Udstyr

Der findes fire forskellige udstyrsniveauer til Suzuki Alto. Standardversionen hedder GA, som er temmelig skrabet, men man får dog blandt andet højdejusterbart rat, seks airbags og servostyring. Næste version er Eco+ GL udgaven, som blandt andet byder på fjernbetjent centrallås og splitbagsæde, mens næste version Ec0+ kick Aircom, blandt andet også får aircondition og CD Radio. I topversionen er tågelygter foran, omdrejningstæller samt mulighed for alu-fælgeIndlæser..