Kia Picanto

Kia

Info

Kia Picanto er blevet den mest populære model fra den sydkoreanske bilproducent, og især modellen fra 2011 og frem har været meget populær. Hvor Kia Ceed tidligere konkurrerede med Kia Picanto om at være den mest populære model, så har Kia Picanto siden 2011 indtaget den titel helt suverænt.

Det hænger selvfølgelig også sammen med, at mikrobilerne for alvor har indtaget det danske bilmarked, og det er netop i dette segment, Kia Picanto hører til. Netop i mikrosegmentet er kvaliteten yderst svingende, da det jo er de helt billige biler, men der er ingen tvivl om, at Kia Picanto er blandt de bedste i klassen. I forhold til mange af konkurrenterne, så virker Kia Picanto som en væsentlig større bil.

Oven i det så byder Kia Picanto på ganske fine motorer, som præsterer det de skal, men som samtidige ikke larmer for meget, hvilket gør kabinen til et fint sted at opholde sig. Dermed har Kia Picanto den store trumf, at den rent faktisk kan bruges som pendlerbil over kortere distancer, men det er nu alligevel som bybil, at Kia Picanto er bedst. Den allerstørste trumf henter Kia Picanto dog i de syv års garanti, som i høj grad sætter alle konkurrenterne på plads. De mange års garanti gælder dog kun på biler fra 2010 og frem, men det betyder også, at man på brugtbilsmarkedet sagtens kan købe en Kia Picanto med fuld garanti, hvilket selvfølgelig også er med til at holde priserne oppe.

I det hele taget så er det en god ide at investere i en nyere Kia Picanto, altså modellerne fra 2011 og frem. Det har den helt simple forklaring, at det simpelthen bare er en meget bedre bil, og det skyldes blandt forskellen på motorudvalget. I modellen fra 2004 til 2010 findes der to benzinmotorer med henholdsvis 61 og 65 hestekræfter, mens der er skruet lidt op i versionen fra 2011 og frem. Her yder motorerne henholdsvis 69 og 85 hestekræfter, og det er blandt andet det, som er med til at gøre Kia Picanto til en glimrende mikrobil.

Konkurrenter

Der er efterhånden et stort udvalg i segmentet, biler som VW Up, Skoda Citigo og Hyundai I10 er oplagte konkurrenter.

Udstyr

Kia Picanto har siden 2011 kunne fås både med tre og fem døre og mange forskellige udstyrsvarianter. Hele fire forskellige pakker begyndende med Motion, Motion Plus, Active og Exclusive. Kan du finde en version med Exclusive, så er det bestemt værd at gå efter. Her får du nemlig blandt andet læderrat med varme og aircondition. Hvis det er de ældre versioner, så bør du holde dig fra den helt skrabede version kaldet LX, og i stedet finde en med EX udstyr.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev