KIA Rio 1,2 Active Anmeldelse | 20-09-2012

Kia Rio

Kia

Info

Kia Rio er Kias bud på en bil i miniklassen, eller B-segmentet. Her er den forholdsvis populær blandt de danske bilkøbere, og især efter at modellen blev fornyet i 2011, har danskerne taget Kia Rio til sig. Fordelen ved den nyeste Kia Rio i forhold til forgængeren er blandt andet, at den er væsentlig større, og så er den simpelthen bare pænere at se på. I det hele taget føles Kia Rio bare som en større bil, og det skyldes selvfølge den fysiske størrelse, men også det faktum, at den kører som en større bil. Det er selvfølgelig kvaliteter danskerne sætter pris på, og derfor er salget af Kia Rio også stort, og det ses selvfølgelig også på brugtbilsmarkedet, hvor udvalget er stort.

På motorsiden findes der fire forskellige varianter, henholdsvis to diesel og to benzin. De gør det alle glimrende og kører langt på literen. Længst kører dog den mindste dieselvariant, en 1,1 liters med 75 hestekræfter, som er opgjort til over 30 km/l. Den største dieselmotor er en 1,4 liters med 90 hestekræfter, som er at foretrække, hvis du ofte kører lidt længere ture, da den giver større køreglæde. Hvis du foretrækker benzin som dirvkraft, så er der ligeledes to muligheder, nemlig en 1,2 liters med 85 hestekræfter og en 1,4 liters med 109 hestekræfter.

Den helt store fordel ved Kia Rio er dog stadig Kias syv års garanti, som gør det muligt at købe en brugt Kia Rio med fuld garanti, og det er selvfølgelig med til at holde priserne oppe på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

Der er rigtig mange biler i klassen, så konkurrencen er hård. Blandt konkurrenterne er VW Polo, , Hyundai I20 og Ford Fiesta

Udstyr

Som i Kia Picanto så hedder udstyrsvarianterne Motion, Motion Plus, Active og Exclusive. Der har dog været en del forskellige kampagner med ekstraudstyr, så der findes mange forskellige varianter derude. Så det er om at holde tungen lige i munden, da man på brugtbilsmarkedet kan få rigtig meget udstyr for ikke særlig mange penge. Man kan dog være sikker på, at der er aircondition, hvis man finder en version med enten Active eller Exclusive, da det er standard.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev