Kia Ceed

Kia

Info

Kia Ceed er Kias bud på en bil i mellemklassen, og her har den sydkoreanske Ceed haft stor succes på det danske marked. I dag møder man ofte en Kia Ceed på de danske veje, og den var i en periode den mest populære Kia model i Danmark. Faktisk så populær at Kia Ceed tilbage i 2011 blev kåret til årets brugtbil i Danmark foran udfordrere som Volvo V50, Audi A6, Ford Mondeo og Skoda Octavia.

En væsentlig forklaring på Kia Ceeds store succes skal findes i den imponerende syv års fabriksgaranti, der er med til at gøre Kia Ceed eftertragtet på brugtbilsmarkedet. Da Kia Ceed blev præsenteret tilbage i 2006, blev den af mange også kaldt det suverænt bedste køb i klassen, da den ud over fabriksgarantien også tilbød god brændstoføkonomi, topkarakter i sikkerhedstest, samt gode køreegenskaber.

Disse parametre var der ikke ændret på, da anden generation af Kia Ceed kom på vejene tilbage i 2012. Designet var desuden langt mere vellykket, og langt mere sportsligt og strømlinjet i udtrykket. Kia havde dog ikke helt formået at forny sig på motorfronten, hvor det var de gamle kendinge fra første genreration, som stor set gik igen. Det vil sige, at der på benzinfronten er en 1,4 liters og en 1,6 liters med henholdsvis 100 og 135 hestekræfter. Billedet er ikke anderledes, hvis man gerne vil have diesel som brændstof. Her er der ligeledes to varianter, nemlig en 1,4 liters med 90 hestekræfter og en 1,6 liters med 128 hestekræfter.

Du kan også få Kia Ceed i en stationcar version, og ligegyldigt om du vælger den ene eller den anden, så er Kia Ceed et fornuftigt køb på brugtbilsmarkedet. Det er dog en god ide lige at være opmærksom på rust ved døre og lygter, da nogle modeller har haft problemer med dette.

Konkurrenter

Da vi er i mellemklassen, er der også et væld af oplagte konkurrenter, blandt andet VW Golf, opel Astra og Hyundai I30

Udstyr

Kia er kendt for at levere en fornuftig mængde af udstyr, og det gør sig også gældende, når det kommer til Kia Ceed. Ting som aircondition, bluetooth, sædevarme og læderrat er standard, mens du i topversionen Premium blandt andet også får klimaanlæg og LED-baglygter.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev