Med den nye Gallardo LP 570-4 Spyder Performante sætter Lamborghini et nyt benchmark i det mest fascinerende segment af dem alle - åbne supersportsvogne. Som "Performante" er Gallardo Spyder endnu lettere, mere agil og dynamisk takket været Lamborghinis udbredte anvendelse af kulfiberteknologi. Således er det lykkes ingeniørerne i Sant'Agata at reducere den samlede vægt med hele 65 kilo, så tørvægten nu er 1.485 kilo. 

Som coupé-versionen Gallardo LP 570-4 Superleggera er vægtreduktionen i Spyder Performante opnået ved at udarbejde flere af modellens interiør og eksteriør dele i kulfiber. Et perfekt materiale til supersportsvogne, da kulfiber kombinerer lavere vægt med en enestående teknologisk karakteristik. Lavere vægt forbedrer performance samtidig med, at CO2-udslippet reduceres.

Traditionen tro har den nye Gallardo model en 5,2-liters V10 motor monteret på langs bag cockpittet. Motoren yder 570 hk, hvilket er ensbetydende med en litereffekt på 109,6 hk per liter slagvolumen og garanterer imponerende præstationer. Den åbne supersportsvogn accelererer fra 0-100 km/t på bare 3,9 sekunder og den voldsomme acceleration fortsætter hele vejen til tophastigheden på 324 km/t. Motoren med "Iniezione Diretta Stratificata" direkte benzinindsprøjtning leverer ekstrem trækkraft ved alle omdrejningstal akkompagneret af et herligt akustisk vræl fra det specielt fremstillede udstødningssystem.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante er en kompromisløs køremaskine. Modellens chassis, med de effektfulde bremser, er et kunstværk i præcision og de nye eksklusive 19" aluminiumsfælge med Pirelli P Zero Corsa sportsdæk er ekstrem lette og har hjulbolte fremstillet i titanium. LP 570-4 Performante bringer ny mening til fænomenet "Spyder".

Fra første øjekast genkender du let den nye Gallardo LP 570-4 Spyder Performante, som den åbne modpart til den succesfulde Gallardo LP 570-4 Superleggera. Modifikationerne i eksteriøret er alle udformet for bedste aerodynamiske effekt. I tæt samarbejde med eksperter i vindtunnel-test har Lamborghinis eget designstudio Centro Stile redesignet forkofangeren med sin dybe og kantede form. Sammen med V-formen, den skarpt definerede næse og LED lyset i forlygterne bibringer de sorte elementer designet en skarp profil. Samtidig er designet optimeret for at lede mest mulig køleluft og forbedre downforce på den forreste aksel.

Også i interiøret er kulfiber generøst anvendt på midterkonsol, dørsider og instrumentbord, ligesom skallen til sportssæderne ligeledes er fremstillet i kulfiber for at holde vægten nede. Resten af cockpittet er beklædt med blødt lækkert alcantara og klimaanlæg og el-ruder er standard.