“Med lanceringen af Ford Kuga holder vi løftet, som vi afgav ved Paris Motorshow i 2006, om: at udvikle en ny model baseret på den opsigtsvækkende Ford iosis X på mindre end to år," siger John Fleming, President og CEO, Ford Europa.


Fords europæiske designteam har også her benyttet det spændende formsprog 'kinetic design' og på den måde skabt en kompakt og særpræget 4x4 'crossover'.


"Vi har måttet sande at image-bevidste kunder som tiltrækkes af denne type biler ønsker en individuel bil, som blander on-road evner med solide off-road evner," udtaler Martin Smith, Executive Design Director, Ford Europa.


Kuga vil differentiere sig fra mængden ved at tilbyde den synlige spænding ved 'kinetic design' samt den kørekvalitet som ejere af blandt andet Ford Focus, S-MAX og den nye Mondeo, har vænnet sig til at Ford giver dem," tilføjer Smith.

"Vi tror på at der er plads til en mere atletisk og karismatisk bilmodel som distancerer sig fra normen, på samme måde som den prisvindende S-MAX åbnede for en ny indgangsvinkel på MPV markedet," Stefan Lamm, Chief Designer for Exteriors.

Produktionen af den helt nye Ford Kuga starter tidligt i 2008 på Fords Saarlouis fabrik i Tyskland, og den vil blive lanceret over hele Europa fra foråret 2008.


"Jeg er meget begejstret over at tilføje Ford Kuga til vores voksende produktprogram i Europa", siger Fleming. "Den repræsenterer fortsættelsen af vores løfte om at tilføre bevægelse og tiltrækning til designet af vores biler, og vi forventer at den vil bringe endnu flere kunder til den blå oval."