Audi udvider sit udvalg af S-modeller endnu mere og til oktober lanceres derfor den nye SQ5 TDI Plus med højere ydelse og endnu mere omfattende udstyr. Ydelsen er 340 hk og sportsdifferentiale og 21"-fælge er standard.

Den succesfulde Audi SQ5 TDI er allerede i basisversionen en SUV med præstationer som en sportsvogn – Plus-versionen har en endnu højere ydelse. V6-biturbo-TDI-motoren leverer nu hele 340 hk takket være et øget indsprøjtningstryk. Det er 27 hk mere end SQ5 TDI. Det maksimale drejningsmoment øges med 50 Nm til 700 Nm. Den stærke diesel-SUV accelererer fra 0 til 100 km/t på 5,1 sek., og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t. I henhold til NEDC-cyklussen kører den hele 15,2 km/l (174 g CO2/km).

Som alle S-modeller fra Audi overfører SQ5 TDI plus også sin kraft til vejen via det permanente firehjulstræk quattro. For første gang i Q5-familien fordeler et sportsdifferentiale på bagakslen trækkræfterne aktivt mellem hjulene. SQ5 Plus kører på 21" støbte aluminiumsfælge i sort højglans og i 5-eget dobbelt stjernedesign fra Audi Sport og dæk i størrelsen 255/40 R21.

Audi har udvidet den standardmonterede højglanspakke i sort til også at omfatte sidespejlhusene, dørhåndtagene, tagkantspoileren og diffusoren. En anden optisk individualisering udvendigt er et særligt pynteelement, som forbinder udstødningssystemets fire afgangsrør med hinanden parvis. I kabinen øger det forskydelige bagsæde fleksibiliteten og udvider om nødvendigt bagagerummet. Armlænene i dørbeklædningerne er betrukket med læder. Sæderne i læder af typen Feinnappa er udført med diamantformede syninger i sølvfarve.

Ud over disse detaljer har quattro GmbH til SQ5 TDI plus sammensat en særlig udstyrspakke "Audi exclusive selection arablå", der kun fås i 100 eksemplarer: Karrosseriet er lakeret i den individuelle farve arablå krystaleffekt, og interiøret er udstyret med sportssæder i sort læder af typen Feinnappa. Passende til den udvendige lakfarve sætter arablå kontrastsyninger et farvemæssigt præg på sæderne, rattet, gearvælgermanchetten og måtterne. Dekorindlæggene af aluminium/sort Beaufort-træ afrunder helhedskonceptet.

Prisen på vidunderet er endnu ikke oplyst.