Efter fem, succesrige år på markedet får Renault Kangoo nu nyt look. Grundidéen bag konceptet er bevaret uændret, men designet er blevet lidt mere sportsligt, og samtidig er kvalitetsniveauet øget.

Kangoo har altid været sin egen: funktionel, praktisk og uprætentiøs – den perfekte familiebil. Allerede da den blev introduceret i 1997, var den et lille skridt foran konkurrenterne, fordi den som den eneste i segmentet kunne tilbydes med skydedør i højre side. Og lige siden har Kangoo næsten hele tiden være et skridt foran.

Det har betydet en række innovationer såsom skydedør i venstre side, en 4x4 version og common rail dieselmotorer (1.5 dCi). Især dieselmotorerne er populære: således udgør dieselandelen i Vesteuropa 56.5 procent af Kangoo-salget, mens det i Frankrig alene udgør 70 procent.

Nyt, friskt design
Allerede udefra ses det nye design tydeligt. Først og fremmest har motorhjelmen fået en ny og mere markant udformning. Hertil kommer indfarvede kofangere og den nye grill med centralplaceret logo, der bringer Kangoo-designet i overensstemmelse med Renault's nye designlinie.

Samtidig har kabinen fået et mere varmt og imødekommende design. Det gælder f.eks. det nye instrumentbord, der kombinerer det smukke med det praktiske. Hertil kommer nyt handskerum med klap, ny midterkonsol med kopholder, udtageligt askebæger og ekstra opbevaringsrum. Også sæderne er nye og udformet, så de giver bedre rygstøtte og større komfort.

Forbedret lyddæmpning
Også når det gælder lyddæmpning, har den nye Kangoo undergået en række forbedringer, der bl.a. har betydet, at lydnivauet ved f.eks. 130 km/t er reduceret med hele tre decibel. Et resultat, der er opnået bl.a. ved en bedre isolering under instrumentbrættet, en forbedret lydisolering ved dørene og ikke mindst ved en forbedring af motorophænget.

Motorprogrammet vil bestå af fire velkendte Renault-motorer, der for længst har vist deres værdi, men som for de tre's vedkommende er nye i det danske Kangoo-program: to benzinmotorer: 75 hk 1.2 16V (ny), 95 hk 1.6 16V, og to common rail dieselmotorer (nye), der begge er 1.5 dCi og yder hhv. 65 hk og 80 hk. Den nye Kangoo vil være i Danmark først på sommeren, og de endelige priser er endnu ikke endeligt fastlagt.