Seat Arona vinder en overbevisende sejr foran favoritter som VW Polo og Ford Fiesta.

Der var højt humør blandt journalister og importører, da Årets Bil 2018 skulle uddeles torsdag aften. Måske var det fordi, der var indstillet seks biler i stedet for de normale fem. Uagtet var det den lille og fikse crossover Seat Arona, der vandt en overbevisende sejr over de fem konkurrenter.

Otte ud af de i alt 20 stemmeafgivende journalister, hvor Biltorvet selvfølgelig var repræsenteret, valgte at give de maksimale 10 point til Arona, som i alt fik 130 point. Det er en pæn afstand til Ford Fiesta, der på andenpladsen fik 99 point. Volkswagen Polo, der fra mange sider var store forventninger til, og som for øvrigt deler megen teknik med Arona, måtte med 85 point nøjes med en tredjeplads. Rækkefølgen på de øvrige pladser var relativt tæt. Honda Civic fik fjerdepladsen med 73 point, og så fulgte Volvo XC60 og Opel Insignia med henholdsvis 59 og 54 point.

Moderne bud
Netop Arona var også Biltorvets bud på Årets Bil, fordi den har samme fordele som VW Polo og Seat Ibiza, som blandt andet tæller gode køregenskaber og en fin kabine. Til forskel fra søskendeparret, har Arona mere af den moderne funktionalitet, pakket ind i et hipt og moderne crossover-design. Både på sikkerhed og pris er den forrest i sin klasse, og det gør den til en oplagt vinder af Årets Bil 2018.  

Arona overtager den prestigefyldte pris efter Peugeot 3008, som vandt kåringen for et år siden. Det er for øvrigt tredje gang, Seat vinder Årets Bil-kåringen. Det skete senest i 2013, da Seat Mii vandt i forening med Skoda Citigo og Volkswagen Up!. I 2006 var det Seat Leon, der trak det længste strå i kåringen.