Det er næsten 20 år siden, den første Cross Country blev introduceret. Siden er andelen af Cross Country modeller bare vokset, og Volvo-navnet er blevet synonymt med robuste biler, der klarer næsten alle vej- og vejrtyper.

I dag har mange kunder med hang til luksusbiler en mere oplevelsesbaseret livsstil, som ind imellem fører dem bort fra den slagne landevej, og det har gjort, at Cross Country modellerne er blevet en stadig vigtigere del af den svenske bilproducents produktprogram.

”V90 Cross Country er en all-road udgave af V90, som er både sikker, komfortabel og kraftfuld – det hele i en velkørende og oplevelsesorienteret pakke,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Car Group.

I store dele af Sverige staver de vinter med stort ”V”, og eftersom 77 procent af det svenske landskab er dækket af skove og søer, er Sverige et naturligt sted at udvikle og afprøve biler, der skal kunne klare ekstreme vej- og vejrforhold. Den ekspertise har svenskerne arbejdet hårdt på at erhverve, og det er en stor del af Volvo’s arv, der afspejles i Cross Country modelprogrammet.

”Vores biler er kendte for deres sikkerhed, styrke og holdbarhed. Med firehjulstræk, større frihøjde og et chassis, der er optimeret til komfort og kontrol under alle vej- og vejrforhold, viderefører vores nye V90 Cross Country den i forvejen alsidige V90 og styrer den direkte ind i hjertekulen på enhver eventyrer,” siger Dr. Peter Mertens, chef for Volvo Cars’ afdeling for forskning og udvikling.

V90 Cross Country er bygget på Volvo’s skalerbare produktarkitektur (SPA). Derefter er den testet indgående i hemmeligholdte testanlæg i det frosne Nordsverige, hvor det er meget normalt, at temperaturerne rammer de minus 40 grader, og i Arizonas gloende varme. Volvo’s testprogram sikrer, at V90 Cross Country kan klare mosten.