45.782 biler

Læs mere om Abarth her

Abarth hører ikke til de mest set biler på de danske landeveje. Det Fiat-ejede mærke er da også mest kendt for sine rå hestekræfter og sjove køreegenskaber. Det harmonerer også fint med, at Abarth desuden er fabrikant af racerbiler, og derfor har styr på, hvad en sjov lille bil skal indeholde. I og med Abarth hører til de sjældne biler herhjemme, så er det svært at vurdere bilens styrker og svagheder på brugtbilsmarkedet. Man skal dog nok heller ikke købe Abarth med henblik på videresalg, men fordi man gerne vil have en anderledes, sjov og hurtig lille bil.

 

Den mest populære bil herhjemme er Abarth 500, som det er muligt at finde på brugtbilsmarkedet. Man skal dog være indstillet på, at man skal grave en smule dybere i pengepungen, end hvad man normalt skal gøre for at få en brugt bil i denne størrelse. Så får man da også et væld af udstyr, plus selvfølgelig de sjove køreegenskaber. Er du mere til ældre og mere historiske biler, så kan der også findes ældre modeller af Abarth på brugtbilsmarkedet, nemlig de klassiske Abarth 600 modeller.

 

Abarth blev stiftet tilbage i 1949 af Carlo Abarth, der havde østrigske og italienske rødder, sammen med italienske Armando Scagliarini. Etableringen fandt sted i norditalienske Torino, og Abarth havde allerede fra begyndelsen fokus på både almindelige biler og racerbiler. I 1952 blev samarbejdet med Fiat påbegyndt, og sammen udviklede Abarth og Fiat Abarth 1500 Biposto. I 1971 blev Abarth endegyldigt solgt til Fiat, mens racerholdet blev solgt til Enzo Osella. Frem til 2007 var Abarth ikke et selvstændigt bilmærke, men Fiat relancerede mærket tilbage i 2007. Siden er der kommet flere forskellige biler med Abarth skorpionen på fronten, med Abarth 500 som den mest populære.

 

Abarth startede samarbejdet med Fiat helt tilbage i 1952 Logoet forestiller en stylet skorpion på en rød og gul baggrund.

Indlæser..