46.680 biler
Austin er en britisk bil, som af de fleste bilnørder ses, som en værdifuld antik bil og som samleobjekt. Austin biler produceres ikke mere, hvorfor der kun findes få eksemplarer på markedet for brugte biler. Austin biler, specielt de ældre modeller, er charmerende i design, som mange vil genkende fra diverse film, tilbage i tiden. De har et meget stilrent og rundt look, hvilket gør de skiller sig ud. Der findes meget få, Austin biler i dag. Det gør dem ekstremt eftertragtede, når der så endelig dukker en op, blandt brugte biler til salg. Et eksempel kunne være Austin Mini, der er et pragteksemplar, tilbage fra 1968. Det hører til sjældenhederne, at finde Austin biler på, det danske marked. Hvorfor vi er stolte over, at kunne tilbyde denne.

Tilbage i 1905 blev Austin Motor Company grundlagt. Allerede i 1913 havde de over 2000 ansatte og produceret 1500 biler. Under 1. verdenskrig producere Austin, fly til den engelske hær, hvilke resulterede i de udvidede deres produktion gevaldigt og hyrede mange nye medarbejdere. I 1934 indgik de samarbejde med Datsun, som er bedre kendt som Nissan i dag, Datsun producerede Austin biler i Japan, på licensaftale med Austin. Det var profitabelt for begge parter. I dag ses det tilbage på, som værende hovedårsagen til Nissan, er så store som de er i dag. Senere hen i 1952 blev Austin lagt sammen med bilfabrikanten Morris Motors, hvor de tilsammen udgjorde British Motor Corporation. British Motor Corporation stod derfor både for produktionen af Morris og Austin biler. Efter nogle turbulente år, re-brandede de sig som Austin Rover Group i 1982, som senere blev opkøbt af BMW. I dag ejer Nanjing Automobile Group rettighederne til Austin navnet og har snakket om måske at bringe det tilbage på et passende tidspunkt

Austin var en britisk bilfabrikant, som stod for produktion af både personbiler, varevogne, lastbiler og fly. Austin producerede personbiler fra 1905-1973. Efterfølgende stod de stadig for produktion, af taxaer helt til 1997, som har været brugt i London. Der er stadig i dag nogle enkelte tilbage i Londons gader. I dag ejes rettighederne til Austin navet, af Nanjing Automobile Group.

Indlæser..