46.687 biler

Læs mere om Morgan her

Morgan
Nyhed

Den trehjulede Morgan er tilbage – men uden træ

Super 3 er genfortolkningen af den lige dele skøre, lige dele charmerende trehjulede Morgan, der har rødder helt tilbage i 1911. Den nye er dog alt andet end gammeldags med alu-monocoque og en motor fra Ford Fiesta.

Læs nu
Morgan Motor Company er en britisk producent af automobiler. Virksomheden er familieejet og familien har selv tidligere udtalt, at de producerer mere end 1300 biler om året. Siden vi trådte ind i det 21. århundrede, er dette tal dog sænket til 850 produktioner om året. Særligt ved disse automobiler er, at de alle er samlet i hånden. Derudover er der i et helt århundrede også brugt træ til vognstellet og også i det 21. århundrede til brug i kropsskallen. Automobilerne kan i dag købes fra ny, men markedet for dem er størst på brugtvognsmarkedet. Det skyldes, at der er en venteliste på omkring 6 måneder, og før i tiden har ventelisten været helt op til ti år. Mest populære er modellerne, Morgan 4/4 og Morgan Plus 4. Fra ny kan du for eksempel få en model fra 1978 til omkring 400.000 kr., hvis du er god til at forhandle.

Morgan Motor Company blev grundlagt i 1909 af HFS Morgan. Det første design var Morgan Three-Wheeler, der i dag er blevet ikonisk for virksomheden. Den berømte Morgan Three-Wheeler var ment til eget brug, men HFS begyndte at producere flere biler allerede et år senere. Meget hurtigt oplevede HFS Morgen stor succes, og succesen fortsatte, indtil han døde i 1959. Herefter overtog sønnen Peter Morgan, indtil han døde i 2003. Herefter overtog en direktør uden for familien ledelsen i et par år, hvorefter Peters søn Charles blev en del af det nye ledelsesteam. I 2010 blev Charles Morgan udnævnt som administrerende direktør, indtil han måtte forlade virksomheden 2013. Siden da har virksomheden ikke haft forbindelse til familien Morgan og i dag er Dominic Riley den administrerende direktør.

Den populære Morgan 4/4 blev første gang produceret i 1936 og produceres stadig i dag. Dermed er Morgan 4/4 den bil, der har haft den længste produktionstid i verden. Hver gang en ny model bliver fremstillet, bruges disse tre kerneelementer: Aske, aluminium og læder. Hver eneste model skal være unik og håndbygget til den højeste standard.

Indlæser..