46.892 biler
Daewoo er et sydkoreansk bilmærke, som desværre ikke fremstilles mere. Hvorfor du kun kan få fingre i en Daewoo, som brugt bil. Daewoo har aldrig formået, at blive lige så stor en succes salgsmæssigt, uden for Sydkorea, som de har været inde for landets grænser. Alligevel ser man af og til Daewoo biler, rundt omkring i Danmark. Det skyldes ikke mindst, at Daewoo er en prisbillig bil. Daewoo er et rigtig godt eksempel på, billige brugte biler, som stadig er en gode biler til prisen. Hvis du udelukkende er ude efter en billig brugt bil, så er Daewoo et af de mærker, du får mest for pengene. På brugtbilsmarkedet findes der mange modeller fra 2003-2004, hvor man virkelig kan gøre et godt køb. Det kunne f.eks. være en Daewoo Kalos, som er en populær model.

Daewoo Motors var en Sydkoreansk bilproducent, som var en virksomhed der havde rødder helt tilbage til 1937, hvor det var kendt som National Motors. Dengang havde de ikke noget, at gøre med Daewoo. Daewoo Motors blev først skabt i 1982, da Daewoo Group opkøbte National Motors, som på det tidspunkt hed Saehan Motors. Efter Daewoo Group tog styringen, ændrede de navnet til Daewoo Motors. I 1997 blev Asien ramt af en stor økonomisk krise, som også blev undergangen for Daewoo Group. De blev erklæret konkurs i 1999. Resterne af Daewoo Motors, blev solgt til den multinationale bilgigant fra USA General Motors i 2001. De fortsatte bilproduktionen af Daewoo i Sydkorea og Vietnam helt til 2011, hvor de besluttede sig for, at lukke brandet helt ned. I dag bruger General Motor stadig Daewoo’s produktionsfaciliteter, til fremstilling af deres egne biler, primært Chevrolet, til de asiatiske marked.

Daewoo biler bliver som sagt ikke produceret mere. Det skyldes Daewoo Motors var en del af Daewoo Group, som gik konkurs tilbage i 1999. Den amerikanske bilgigant General Motors opkøbte ellers Daewoo Motors i 2001, og drev virksomheden videre i Sydkorea og Vietnam helt frem til 2011, hvorefter de så nedlagde brandet en gang for alle.

Indlæser..