46.903 biler
Lancia Automobiles er en italiensk bilproducent med hovedsæde i Torino. Bilmærket har været en del af Fiat siden 1969, og har i Danmark været solgt gennem Fiat-forhandlere. Det italienske bilmærke har ikke officielt været på det danske marked siden 1998, fordi efterspørgslen ikke har været stor nok. I dag kan modellerne, som den kendte Lancia Delta og Delta Integrale, købes brugt. Ligeledes kan du købe modeller som Lancia Stratos, Lancia Thema, Lancia Ypsilon og Lancia Fulvia brugt eller gennem diverse parallelimportører.

Tilbage i 1906 etablerede italienske Vincenzo Lancia det italienske bilmærke. Manden var både pilot og ingeniør, da han etablerede det italienske bilmærke. Derudover var han selv en yderst rutineret bilist. Som 19-årig var han både testkører for Fiat, og hans første succes var i 1900, hvor han kørte første runde i det franske Grand Prix, Le Mans på 53 minutter og 42 sekunder i en af Fiats biler. Da Vincenzo døde af hjertestop i 1937, overtog hans kone og søn den administrerende direktørrolle. I dag er bilmærket ejet under Fiat, hvor Sergio Marchionne er den nuværende administrerende direktør.

Selvom der ikke længere er et marked for nye Lancia biler i Danmark, er der stadig mange entusiaster, som er trofaste ejere af biler fra mærket. I 1989 blev der etableret et Dansk Lancia Register, som er en klub for alle ejere af en bil fra det italienske bilmærke. Klubben består af medlemmer, der alle har et tæt forhold til bilmærket. I dag bliver der stadig afholdt adskillige arrangementer i Danmark og i udlandet, hvor du enten kan se en særlig Lancia udstilling, eller hvor bilerne på den ene eller anden måde spiller en aktiv rolle i arrangementet. Det italienske bilmærkes mest kendte modeller, som Lancia Delta og Ypsilon, er baseret på Fiat-modeller, men de ses som værende mere luksuriøse. Bilmærket er blandt andet kendetegnet ved, at de bruger bogstaver fra det græske alfabet i deres modelnavne.

Indlæser..