46.915 biler
Pontiac er et amerikansk bilmærke, der ikke længere eksisterer. Det amerikanske bilmærke producerede bilmodeller inden for både automobiler, sportsvogne og minivans. Bilmærket var ejet af General Motors og havde hovedkvarter i Detroit, Michigan, hvor det også blev grundlagt i sin tid. Virksomheden erklærede sig konkurs i 2010 og havde dermed været aktiv på markedet i 84 år. Markedet for nye Pontiac biler eksisterer derfor ikke længere. De kan dog stadig købes brugt, og derfor kan du naturligvis finde en brugt Pontiac hos Biltorvet. Mest populære er modellerne Pontiac Firebird, Pontiac GTO og Pontiac Trans Am.

General Motors grundlagde det amerikanske bilmærke i 1926, og den første bil blev produceret i byen under samme navn i Michigan. Virksomheden tilbød biler med 40 hestekræfter i deres første Pontiac Chief fra 1927. Denne model havde den korteste firetaktsmotor på hele det amerikanske marked på daværende tidspunkt. Allerede i løbet af de første seks måneder blev der solgt 39.000 enheder, og efter blot et år ramte de et salg på næsten 77.000 enheder. Det efterfølgende år var bilmærket blandt de topsælgende seks mærker i USA. I 1933 formåede de også at producere de billigste biler med en ottecylindret forbrændingsmotor. Omkring år 2000 begyndte det amerikanske bilmærke at få økonomiske problemer. General Motors offentliggjorde i 2008, at de ville stoppe produktionen, og den sidste Pontiac model blev fremstillet i januar 2010.

General Motors ejer også bilmærkerne Chrevrolet, Buick, Cadillac og GMC, som de valgte at fokusere på, efter det amerikanske bilmærke måtte nedlægges i 2010. De første Pontiac biler blev introduceret som konkurrerende biler til de mere dyre Oakland biler, også fra General Motors. Pontiac overtog dermed populariteten fra Oakland og erstattede sit forældremærke helt i 1933. I USA, Canada og Mexico solgte General Motors de dengang populære Pontiac modeller, hvor de blev reklameret som det vigtigste og bedst præsterende bilmærke fra 1960 og fremad.

Indlæser..