Seat Ibiza

1.562 km i Ibiza Ecomotive

| -

International øko-kørsels-ekspert sætter verdensrekord i den nye SEAT Ibiza Ecomotive: præsterer hele 1.562 km på én tank.

Martorell - Göttingen non-stop en distance der kun krævede 45, 53 liter brændstof svarende til, at den nye Ibiza Ecomotive præsterede at køre hele 34,5  km pr. liter diesel.

Seat Ibiza Ecomotive har netop markeret sig som sin klasses absolut mest brændstofbesparende bil. Det lykkedes den østrigske øko-kørsels-ekspert Gerhard Platter at køre fra Spanien gennem Frankrig og ende i tyske Göttingen på én eneste tankfuld. Dermed har Ibiza Ecomotive demonstreret sit store pendler-potentiale: et forbrug på 34,5 km/l er ny verdensrekord i økonomikørsel.

Rekordenturen startede d. 27. april, hvor Ibiza Ecomotive rullede fra SEATs faciliteter i Martorell nær Barcelona med forseglet tankdæksel og motorhjelm. Herefter gik turen over Perpignan, Avignon, Lyon, Mulhouse, Freiburg, Frankfurt og slutteligt Göttingen. Lange strækninger på ruten foregik ad de spanske og franske motorveje og med en hastighed på 110 km/t.

Allerede da Ibiza Ecomotive nåede til Frankfurt havde Ibiza Ecomotive sat verdensrekord i øko-kørsel, men da der stadig var brændstof i tanken, valgte Gerhard Platter at fortsætte helt til Göttingen. Her blev Ibiza Ecomotive og Platter modtaget af formanden for IPMC (International Police Motor Corporation), der fjernede forseglingen af tanken og konstaterede, at Ibiza Ecomotive blot havde brugt 45,53 liter diesel på den 1.562 km lange tur.

En storsmilende rekordindehaver udtaler: "Rekordforsøget her har været helt utroligt og er absolut den største udfordring i år indenfor økonomikørsel. Det har praktisk taget stået ned i striber hele natten, hvilket vanskeliggjorde kørslen, men Ibiza Ecomotive har virkelig ydet det ypperste."

SEAT Ibiza Ecomotive er førende i sit segment hvad gælder bæredygtighed og samtidig er den det spanske mærkes mest økonomiske bil, takket være et brændstofforbrug på blot 27 km/l og et CO2 udslip på 98 g/km.

Optimeret aerodynamik, vægtreduktion og bl.a. ændret gearing er nogle af de elementer de spanske ingeniører har brugt til at skabe en af de reneste biler, der i dag findes på markedet. SEAT Ibiza Ecomotive er dertil den eneste af de små øko-biler, der er udstyret med fuld sikkerhedspakke og fås i en 5-dørs version

Seat Ibiza på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Seat Ibiza 1,0 TSi 110 Style DSG
FABRIKSNY
204.270 kr.
Seat Ibiza
1,0 TSi 110 Style DSG
Taastrup
-
2021
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Seat Ibiza 1,2 TSI Style Start/Stop 105HK Stc
NYHED
99.900 kr.
Seat Ibiza
1,2 TSI Style Start/Stop 105HK Stc
Sønderborg
84.900
2014
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Seat Ibiza 1,2 TDi 75 ST eco
NYHED
34.900 kr.
Seat Ibiza
1,2 TDi 75 ST eco
Middelfart
189.000
2011
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev