Peugeot 308 i Guinness Rekordbog
Et australsk ægtepar, Helen og John Taylor, har slået verdensrekord i brændstofforbrug bag rattet af en Peugeot 308 1,6 liter HDi 109 HK med partikelfilter. Bilen kørte imponerende gennemsnitligt 31,9 km på literen, hvilket resulterede i en CO2 udledning på kun 85 g CO2 pr. km. Ægteparret formåede at køre hele 1,919 km på én fuld 60 liters tank.

Når Peugeot 308 1,6 liter HDi 109 HK med partikelfilter skriver sig ind i Guinness Rekordbog sammen med Helen og John Taylor, er det et bevis på den milljøbevidsthed, der har lagt til grund for udviklingen af Peugeot 308.

Reduktion af drivhusgasser har topprioritet
Peugeot har sat nedbringelsen af CO2 udslip øverst på dagsordenen, og ligesom de seneste modeller har nøgleordet under udviklingen af Peugeot 308 været beskyttelse af miljøet.
Peugeot har i tråd med sin miljøstrategi bl.a. lagt mange kræfter i at gøre vindmodstanden så lav som muligt. Peugeot 308 har en Cw værdi på 0,29, hvilket giver et lavere brændstofforbrug og derfor en mindre CO2 udledning. I samarbejde med Michelin er der udviklet specielle Michelin Energy Saver dæk til Peugeot 308, som reducerer rullemodstanden med 20 %, hvilket yderligere bidrager til et lavt brændstofforbrug og resulterer i 1 ton mindre CO2 udslip i bilens levetid.

Materialerne, der er brugt til 308, er desuden valgt i henhold til Europa Kommissionens direktiv om bilers End-of-Life og det betyder, at 308 er 99 % genanvendelig.

Peugeot 308 – ny rekordholder
Den imponerende rekord blev sat af Helen og John Taylor i forbindelse med en 25-dages tur gennem Australien, hvor ægteparret kørte hele 14.580 km – endda med bilen pakket med den nødvendige bagage. Med et brændstofforbrug på 31,9 km/l har Peugeot 308 slået sin forgænger Peugeot 307, som var rekordholder med 28,6 km/l. Rekorden blev attesteret af Victorias politiinspektør Philip Swindells, der sikrede, at der ikke var fjernet udstyr eller på anden vis ændret ved bilen.

Men man behøver ikke nødvendigvis vende blikket ”down under” for at få syn for sagen mht. Peugeot 308´s gode brændstoføkonomi. I forbindelse med sommerferien og mange danske familiers ferieture sydpå gav TV2 to motorsportskører en lignende udfordring. De skulle begge køre fra Odense til Paris i en Peugeot 308 1,6 l HDi med 90 HK.

Den ene chauffør skulle køre så hurtigt som hastighedsbegrænsningerne tillod det. Han kom til Paris 55 minutter før den anden chauffør med et gennemsnitligt brændstofforbrug på 15 km/l.
Den anden 308´er kørte økonomisk med en gennemsnitsfart på 110 km i timen og formåede at køre hele vejen til Paris på én tank samtidig med, at den præsterede et gennemsnitligt brændstofforbrug på 22,2 km/l.