5-stjernet Mondeo i top 10

Mondeo er i topform og med 35 point for sin sikkerhed er de 5 stjerner fra Euro NCAP i hus, og det er hermed beviseligt at Mondeo er en sikker bil. Derudover sikrer resultatet en plads på top 10 listen over de bedste resultater i Euro NCAP.

Den nye Mondeo er den seneste Ford model der kan bryste sig af et 5-stjernet resultat for sin beskyttelse af voksne passagerer, og den kan hermed tilslutte sig tre andre Ford-modeller – Focus, Galaxy og S-MAX på Euro NCAP's top 10 liste. Resultatet styrker ligeledes Ford Europa's position som den producent, med det højeste antal biler i top 10 over beskyttelse af voksne passagerer.
4 stjerner blev det til for bilens beskyttelse af børne-passagerer og to for beskyttelse af fodgængere.
“Med hver nye model, ønsker vi at kunne tilbyde en ultimativ sikkerhedspræstation. Dette seneste Euro NCAP resultat er bevis på at vores forsøg på at indarbejde sikkerhed i vores biler lykkes, og det viser samtidig også styrken fra vores Ford Intelligent Protection System,” sagde Gisbert Gaeb, Manager, Vehicle Safety, Ford Europa. “Det demonstrerer ligeledes tydeligt at vores helligelse i arbejdet om at optimere sikkerheden i Ford-biler betaler sig og det er virkelig noget der tæller i en familiebil som Mondeo."

Ingen kompromis løsninger
Dette arbejde indeholder ingen kompromis løsninger takket være en robust karrosseri struktur, for beskyttelse af passagerer i tilfælde af en kollision. Derudover findes en række aktive sikkerhedsteknologier, for at hjælpe Ford billister til at undgå uheld samt passive sikkerhedsteknologier som formindsker effekterne fra en kollision. Ford ingeniører lægger stor vægt på finjusteringen af systemernes måde at samarbejde på, for en optimal beskyttelse.
I den nye Euro NCAP 5-stjernede Ford Mondeo, består basis fundamentet i en ekstra stiv karrosseri struktur, som reducerer skader på passager sikkerhedscellen. Det nye Intelligent Protection System omfatter nu hele airbags som standard på alle versioner.
Ford Intelligent Protection System
Førere af den nye Mondeo drager nytte af Ford's engagement omkring sikkerhed, med en række af nye teknologier som forstærker bilens Intelligent Protection System.
Andre passive sikkerhedsteknologier i den nye Mondeo består af:

• Kollisionsikret ratstamme
• Sikkerhedspedaler
• Forstærket sikkerhedsselesystem med selealarm til fører og forsæde passager
• Avanceret design af sæder
• Avanceret beskyttelsessystem mod nakkeskader til forsæde passagererne
• ISOFIX

Effektiviteten af den nye Mondeo’s kollisionssikrede ratstamme og knæ-airbag blev især anerkendt af Euro NCAP da Mondeo's præstation, sammen med Ford ingeniører, blev gennemgået i detaljer.
I forbindelse med ABS systemet med elektronisk bremsekraft fordeling, et forstærket ESP system inklusiv elektronisk bremse assistance, har Ford med Mondeo også introduceret en række af teknologier, som skulle forbedre sikkerheden markant:
• Aktiv fartpilot med afstandsalarm, kollisions advarselssystem samt automatisk opbremsning (ekstraudstyr).
• Interactive Vehicle Dynamics Control med aktiv affjedring (ekstraudstyr)
• Automatisk aktivering af katastrofeblink ved hård opbremsning
• Automatisk dæktryksovervågning (ekstraudstyr)
• Retningsbestemte halogen forlygter
• Bakkestart assistance (ekstraudstyr)
• Ford EasyFuel forhindrer påfyldning af det forkerte brændstof (standard udstyr)

Beskytter voksne og børn
Med det nye Mondeo resultat har Ford nu fem biler der af Euro NCAP, er blevet tildelt 4 stjerner for deres beskyttelse af børn.
Euro NCAP som blev etableret i 1997 søger gennem deres strenge bil crash-tests at informere forbrugere om sikkerheden i de mest populære og solgte biler i Europa, samt opfordre bilproducenterne til at producere sikrere biler. Bag Euro NCAP står fem europæiske regeringer, den Europæiske Kommission samt bil- og forbruger organisationer fra alle EU lande.

Ny Ford Mondeo
Euro NCAP resultat annonceret den 26 september 2007

Test resultater:
Beskyttelse af voksne passagerer - 5 stjerner
- Front - 15 point
- Side - 18 point
- Selealarm - 2 point
- Total beskyttelse af voksne passagerer - 35
Beskyttelse af børne-passagerer - 4 stjerner
Beskyttelse af fodgængere - 2 stjerner