Opel Antara GTC får titlen: Årets Bedste Koncept Bil

Opels Antara GTC koncept model har vundet den fornemme pris ”Årets Koncept Bil” gennem det britiske bilmagasin Autocar, som hvert år belønner det bedste i bilindustrien.

Redaktøren af Autocar, Rob Aherne, roser Opels dynamiske design ved bl.a. at udtale: ”Opel er tilbage på sporet med deres designstil. Der er ingen fantasifulde stilarter på tegnebordet i designcentret, men en gruppe professionelle, som designer nogle af tidens mest attraktive familiebiler.”

Opels og GMs europæiske designchef, Bryan Nesbitt, modtog hæderen og sagde bl.a.:” Det er en gave at modtage sådan en hæder fra et velrenommeret og etableret bilmagasin. Vi er meget stolte af de dynamiske designs, vi viser i de nuværende og kommende modeller. Derfor er det en flot anerkendelse af vore designteams hårde arbejde, når indsatsen belønnes på et så indflydelsesrigt niveau”.

Fra den V-formede front til de vældige 20 tommer hjul af poleret aluminium symboliserer Antara GTC (Gran Turismo Crossover) en dynamik, der bryder konventionelle grænser. Bilen er en sammensmeltning af en sporty coupé og et magtfuld sportskøretøj.

Linierne i motorhjelmen, tagmodulet inspireret af den nye Zafira og lygternes former viser, hvordan konceptbilen uomtvisteligt er et medlem af Opel familien.

Detaljer i bilen tilfredsstiller også de krav, kunderne vil stille til bilens anvendelighed. Bagdøren er hængslet, så man kan åbne bagklappen uden at skulle træde et skridt tilbage, takket være et specielt hængsel. Det sikrer nem adgang til pladsen bagi. De to sæder bagi kan klappes helt væk, så der totalt bliver 2.400 liters bagageplads, med en plan læsseflade. Forsæderne er forankret på enkeltskinner, så det ser ud som om de svæver. Ved hjælp af et EasyEntry system glider de frem ved tryk på en knap, og passagererne kan nemmere komme ind på bagsæderne.

Under motorhjelmen ligger en 212 hestes twinturbo version af den firecylindrede 1,9 CDTI dieselmotor.

Antara GTC havde verdenspremiere for to måneder siden på 2005 Frankfurt Motor Show. Produktionsversionen kommer i efteråret 2006 med navnet Antara.