Hver enkelt Audi RS-model er det ypperste i den pågældende modelrække – RS 3 Sportback, som er udviklet af quattro GmbH, fører nu denne dynamiske filosofi ind i klassen for kompakte biler. Den accelererer fra 0-100 km/h på 4,6 sek. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/h. Den kompakte bil med en vægt på kun 1.575 kg kører 11 km/l ved blandet kørsel, og den udleder 212 g CO2 pr. km. Den høje effektivitet skyldes for en stor dels vedkommende en oliepumpe, der kun arbejder, når det er nødvendigt, og et genindvindingssystem, der genindvinder energi, når bilen decelererer.

 

 

 

 

 

 
2,5-liters motoren i RS 3 Sportback vil give personerne i bilen et ægte kick takket være den enorme trækkraft og det store omdrejningstalområde, som går op til 6.800 omdr./min. Lyden akkompagneres af lyden af de fem cylindres tændingsrækkefølge, og disse lyde udgør til sammen det klassiske Audi soundtrack. Et lydspjæld i udstødningssystemet gør lyden endnu mere intens. Spjældet reguleres af den standardmonterede Sport-knap, som også regulerer responsen fra motoren.
 
2.5 TFSI-motoren yder 340 hk og har en slagvolumen på 2.480 ccm. Det maksimale drejningsmoment på 450 Nm er allerede til rådighed fra ca. 1.600 omdr./min., og det forbliver konstant op til 5.300 omdr./min. Disse parametre er ensbetydende med fremragende acceleration og elasticitet.
 
Med en længde på bare 49 cm er den 5-cylindrede motor ultrakompakt, og den vejer kun 183 kg. Krumtaphuset er fremstillet af vermiculærgrafit-støbejern, som er et højstyrkemateriale med lav vægt. Audi er den første bilproducent, der bruger det materiale i en benzinmotor. Perfekt placerede forstærkninger øger motorblokkens belastningsgrænse endnu mere. Letvægtskonceptet holder vægten på Audi RS 3 Sportback nede, og det giver store fordele for fordelingen af akseltrykket og i sidste ende for køreegenskaberne.

 

 

 

 

 


Den kompakte 7-trins S tronic-gearkasse overfører kraften fra den 5-cylindrede motor via tre aksler: en drivaksel og to udgangsaksler. Som alle dobbeltkoblingsgearkasser indeholder den to transmissionsstrukturer. Gearskiftprocessen er ekstremt jævn og sker i løbet af hundrededele af et sekund, hvor koblingerne skifter, mens der ikke kan føles nogen afbrydelse af trækkraften. 7. gear er meget højt, og det reducerer brændstofforbruget.
Den 7-trins S tronic-gearkasse kan betjenes i to automatiske funktioner og en manuel funktion. Der kan skiftes gear med skiftekontakterne på rattet eller med gearvælgeren. Launch control-systemet styrer sprinten fra stilstand, så turbokræfterne slippes løs med minimalt hjulspind.

Det permanente quattro-firehjulstræk overfører kraften til vejen og giver RS 3 Sportback godt vejgreb, dynamik og stabilitet. Den centrale komponent i systemet er en elektronisk styret multipladekobling, som er monteret på enden af kardanakslen og giver en fordelagtig fordeling af akseltrykket. Inden i multipladekoblingen er der et sæt plader, som er badet i olie.

Dynamisk styling 
Allerede ved det første glimt af den nye topversion i A3-modelrækken får man en antydning af bilens potentiale. Sammen med xenon plus-forlygterne giver frontskørtet, den antracitgrå singleframe-kølergrill med styling i diamantmønster og luftindtagene bilen et markant udseende.
 
Fra siden domineres bilens udseende af store forskærme af kulfiberforstærket plastik , elegante dørpanellister, sidespejlhuse i mat aluminiumslook og en stor tagspoiler. En diffusor i sort højglans og to ellipseformede afgangsrør i venstre side fuldender designet af bilens bagende. RS 3-logoer pryder singleframe-kølergrillen og bagklappen.
 
Den dynamiske stil matches af interiøret, som er helt i sort med en række sportslige RS 3-logoer. Sportssæderne har indtræk i feinnappalæder med sølvfarvede kontrastsyninger, dekorindlæggene skinner med deres finish i pianosort lak eller det nye aluminum race look, og multifunktions-sportslæderrattet er fladt i bunden. Gearvælgeren og instrumenterne er specialdesignede. Førerinformationssystemet kan vise ladetryk og olietemperatur samt en laptimer.

 

Standardudstyret i RS 3 Sportback er overdådigt og omfatter Sport-knap, parkeringshjælp bagpå, klimaanlæg, radio chorus, xenon plus-forlygter med LED-dagskørelys. Audi tilbyder kunderne forskelligt ekstraudstyr: skålformede sæder foran, tagrælinger i mat aluminiumslook og stylingpakker i sort eller mat aluminium. RS 3 Sportback fås i fem udvendige farver plus et ubegrænset udvalg af individuelle farver.