Historien lyder, at da Enzo Ferrari for første gang så Jaguar E-serien på bilmessen i Geneve tilbage i 1961 udbrød han, "Det eneste, der er galt med den bil, er, at der ikke står Ferrari på den, for det er den smukkeste bil nogensinde". 

Han kunne selvfølgelig også se det, som alle andre kunne, at her var et stilikon, som satte helt nye standarder. Jaguar E-Type blev da også yderst populær, og der blev solgt mere end 70.000 eksemplar i perioden fra 1961-1975, hvor bilen blev produceret. Den dag i dag bliver de ofte solgt uden at være kommet til salg, da der er stor interesse for en af bilhistoriens mest stilskabende og legendariske biler, som blandt andet i The Daily Telegraph er blev kåret til den smukkeste bil nogensinde. 

Et andet eksempel på, at jaguar E-Type er noget helt specielt, er, at det er én af kun seks biler, som er en del af udstillingen på Museum of Modern Art i New York - der er altså tale om et helt enestående stykke design. Derfor hører det også til sjældenhederne, at der sættes en Jaguar E-Type til salg på biltorvet.dk, men det er der netop nu.

Der er tale om en Jaguar E-Type 4,2 2-serie, der blev produceret fra 1968-1971, i knap 19.000 eksemplar. På trods af at 1-serien og den såkaldte 1,5 serie tilsammen er produceret i næste 20.000 flere eksemplar, så er det alligevel 2-serien, som det er nemmest at få fingre i. Det skyldes blandt andet, at den ikke har helt samme legende status som de foregående serier, på grund af flere designmæssige ændringer, Jaguar var tvunget til at lave. Mest bemærkelsesværdigt er den manglende aerodynamiske forlygte, som på grund af lovgivning i USA blev skiftet ud med en mere ordinær. Det ændrer dog ikke ved, at Jaguar E-Type Serie 2 stadig er smuk som få, men den når ikke helt samme helgen status som de to første serier. Derfor er det også netop 2-serien, som til tider ryger til salg på biltorvet.dk, men det sker bestemt ikke hver dag, og hos os er vi ikke i tvivl om, hvad vi ville bruge 350.000 kroner til, hvis de alligevel bare lå og samlede støv.