Det er folkelige biler, der er i femkamp om titlen som Årets Brugtbil 2017.  For første gang er Biltorvet A/S med til kåringen. Der var god spredning på de indstillede vogne fra de 17 jurymedlemmer. Eller sagt på en anden måde, vi var ikke helt enige. I år er det modeller fra Ford, Nissan, Renault, Skoda og Toyota, der kæmper om titlen – kravet denne gang er, at bilerne skal være årgang 2010-2014.

Sidste år var det prestigemodellen BMW 3-serie i generationen fra 2008 til 2012, der vandt. I år er der lagt op til, at det bliver en model med en bred, folkelig appel, der vinder kåringen.

Kravet til vinderen er, at den skiller sig positivt ud på en række områder. Den skal være skruet godt sammen, ikke have nogle skavanker, der giver store uforudsete omkostninger og have fornuftige driftsomkostninger.

Meget spændende
”Det er rigtigt spændende, at være med til at kåre Årets Brugtbil. Det er da også helt naturligt at Biltorvet A/S er repræsenteret i juryen og er med til at kåre et godt brugtbilskøb. Vi har en tæt kontakt til forhandlerne og driver en af danmarks største brugtbilsportaler, biltorvet.dk,” fortæller journalist Bernt Kastberg, der er repræsenteret i juryen for Biltorvet A/S.

Biljournalister fra en bred vifte af medier som Jyske Fynske Medier, Ekstra Bladet og Bilmagasinet samt eksperter fra FDM og Applus Bilsyn gennemgår finalebilerne grundigt, analyserer totaløkonomien bag dem, og trækker på data på bilerne fra såvel indland som udlandet, før de afgiver deres votering.

”Jeg vil naturligvis lægge vægt på statistikker omkring driftsomkostningerne, men også erfaringerne fra vores korps af eksperter og biløkonomer vægter. Derudover skal vi jo testkøre bilerne og have dem på liften, og det kan jo rykke lidt på, hvilken bil, der i sidste ende kører med prisen,” mener Bernt Kastberg, der også har en fortid på et autoværksted.

Kåringen Årets Brugtbil 2017 afsløres den 29. marts.

--

Kort om de fem finaledeltagere:

1)
Ford C-MAX 2010-2014
Det er anden generation af Fords MPV C-MAX og Grand C-MAX, der er i finalen i Årets Brugtbil for første gang. C-MAX er bygget på platformen af Focus-modellen, som flere gange har været med i Årets Brugtbil.
Det er en populær model på brugtbilmarkedet, og med et udbud på godt 200 biler på biltorvet.dk, er der en lang række motor- og udstyrsvarianter til rådighed for bilkøberne.
Ford C-MAX 2010-14 fås fra 38.000 kroner. Reservedelspriser og servicepriser ligger lidt under gennemsnittet. Se udbuddet lige her

2)
Nissan Qashqai 2010-2014
Nissan Qashqai er efterhånden en fast deltager i finalerunden af Årets Brugtbil. Qashqai en velkonstrueret sag, der samtidig er meget billig at køre på værksted og til service. På biltorvet.dk er der lige nu 230 til salg på brugtbilmarkedet, hvor den billigste starter ved 79.900 kroner.
Reservedelspriser er gennemsnitlige, og servicepriser ligger en knivspids over.
Se udbuddet af Nissan Qashqai 2010-2014.

3)
Renault Captur 2013-2014 (2013-2016)
Renault Captur kommer på markedet i 2013, og er en SUV baseret på Clio-platformen. Første modelgeneration er fortsat i produktion, og i Danmark er der solgt et stort antal, især i de senere årgange. Der er ikke registreret nogle egentlige typefejl på Captur, og generelt er brugerfeedback positive, især i forhold til værdi for pengene. Reservedelsprisindekset og serviceprisindekset er en smule under gennemsnittet. Priserne starter ved 79.900 kroner.

Årets brugtbil bliver jo kåret i årgangene 2010 til 2014, og her er der omkring 60 til salg på biltorvet.dk. Tager man alle årgange med op til 2017 er der godt 370 til salg lige nu, så udbuddet er stort og det bør være muligt at finde en variant der passer i både farve, udstyr og motormæssigt. Se dem alle her

4)
Skoda Octavia 2009-2013
Den faceliftede udgave af Octavia-modellen kom på markedet i 2009 i Danmark. Det hører med til historien, at Octavia sammen med Kia c'eed er den mest værdifaste størrelse på brugtbilmarkedet med et værditab nede under 40% for en ny bil, der kører 60.000 km på tre år. Der er ca. 200 eksemplarer til salg på biltorvet.dk. Reservedelsprisindekset og serviceprisindekset er gennemsnitligt.
Se udvalget af Octavia årgang 2009-13 her – priserne starter ved 40.000 kroner:

5)
Toyota Avensis 2012-2015
Modellen to generationer tilbage blev Årets Brugtbil i 2009, og efterfølgeren var med i finalerunden sidste år. Det er en populær bil i firmabilsklassen, der er solgt i omkring 8.000 eksemplarer fra 2012 til 2015. Der er ikke meldt om egentlige typefejl. Der et bredt udvalg til salg, og det noteres, at der er flere benzinudgaver end dieseludgaver til salg, ligesom der er flere stationcars end sedan-modeller. I alt er der omkring 215 eksemplarer af modellen til salg på biltorvet.dk lige nu.

Reservedelsprisindeks og serviceprisindekset ligger over gennemsnittet. Priserne starter ved knap 120.000 kroner. Se udbuddet af Avensis årgang 2012 til 15 her.