BMW løfter sløret for X3

Den nye, mindre model i X-serien, som BMW har på vej, nemlig BMW X3, bliver et på mange måder spændende bekendtskab - og den første SAV, sports- og aktivitetsbil, i sin klasse.

BMW har netop offentliggjort nogle detaljer om BMW X3, der får det nyudviklede og patenterede intelligente fire-hjulstræk, xDrive, som standard. xDrive ændrer distribution af moment fra for- til bagaksel, hvilket giver en væsentlig forbedring af stabilitet og sikkerhed samt forøget køreglæde.
xDrive sikrer, at det optimale moment til hver en tid distribueres til den aksel, der har behov, idet systemet tager højde for under- og overstyring i kurver.
Skulle et hjul begynde at spinne, sender systemets elektrohydrauliske centerenhed kraft ud til den aksel, hvis hjul har bedst tag i underlaget.
xDrive kompletteres af den dynamiske stabilitetskontrol, DSC. Endvidere er HDC, Hill Descent Control, ”den elektronisk assistent” ved kørsel stejlt nedad, standard i BMW X3.

Til aktiv livsstil
BMW X3 er den ideelle bil til individualister med en aktiv livsstil. Der er masser af plads til sportsudstyret bagi og i tilgift mange aflægningsmuligheder.
Hvis man ofte kører med for eksempel en bådtrailer, vil det være oplagt at få bilen leveret med Trailer Stability Control for sikker kørsel med anhæng. Det er en udvidelse af DSC og spiller sammen med HDC.
Der er rig mulighed for at indrette BMW X3 med netop de stoffer og farver, man ønsker.

Sikkerhed i særklasse
Ved udviklingen har BMW lagt vægt på at opnå den højeste grad af både aktiv og passiv sikkerhed. Blandt andet går den forreste aksel gennem bundkarret, hvilket er ensbetydende med et meget lavt tyngdepunkt, der sikrer en særdeles høj grad af komfort og stabilitet.

BMW X3 har verdenspremiere på biludstillingen i Frank-furt i september.