Danmarkspremiere på Suzuki Alto

Ny bil til under kr. 105.000 og 20,4 km/l

De danske Suzuki forhandlere er nu klar til premieren på den nye Suzuki Alto. Og endnu engang beviser Suzuki, at man sagtens kan producere en fornuftig og økonomisk bil, uden den nødvendigvis skal koste en bondegård. Selv i afgiftsplagede Danmark. En helt ny bil til kr. 104.990 er et særsyn og med hele 20,4 km pr. liter benzin (blandet kørsel), sætter den Danmarksrekord i benzinøkonomi til prisen. Faktisk kører den også længere på literen end mange dieselbiler, der som bekendt er meget dyrere i anskaffelse. Og CO2 udslippet er helt nede på kun 119 gram/km.

På verdensplan kører der mere end 7 millioner Alto’er – heraf ca. 5.000 i Danmark. Og Suzuki mener, at den nye model vil være med til, at gøre Alto’en til Danmarks mest populære mini-bil. Akkurat som den var tilbage i perioden 1996-2000. Bilen er nemlig som skabt for dem der kører langt og for dem der er ude efter en økonomisk og driftsikker bil, evt. som bil nummer 2 i husstanden. For ikke at glemme dem som lægger stor vægt på et miljøvenligt bilvalg.

Lille, men kvik og letkørt
Den nye Suzuki Alto er en lille handy og fiks bil, med en længde på 3,5 meter, der med en venderadius på kun 4,6 meter, er en af de mest anvendelige biler i fx bytrafik og ved parkering. Motoren er en nyudviklet sag med en volumen på 1.1, 16 ventiler og en ydelse på 63 hk. Nok til at bilen, med sin egenvægt på kun 775 kg, føles kvik og letkørt. Bilen leveres som standard med 5 døre og et flot udstyrsniveau. Fx er ABS, dobbelt airbag, el-betjente sideruder foran, centrallås og servostyring standard til prisen på kr. 104.990. Siddehøjden følger Suzukis ide om, at man skal sidde højt. Både for et bedre udsyn, men også for nemmere ind- og udstigning, hvilket har stor betydning for førerens velvære.

Mange penge at spare år for år
Det er ikke kun på anskaffelsesprisen at der er mange penge at spare på en Alto. Beregninger fra Færdselsstyrelsens hjemmeside viser fx, at ved en ejertid på 4 år og et kørselsbehov på 20.000 km om året, kan personen der vælger en Alto i stedet for en bil, der kører 14 km/l, spare hele kr. 20.000. Og der skal som bekendt tjenes det dobbelte før skat, for at hente disse hjem. Er sammenligningsgrundlaget en bil, der kører 15 km/l, er besparelsen på kr. 15.000. Besparelsen kommer fra benzinforbruget og fra ejerafgiften, som på en Alto er på kun kr. 260 halvårligt. Ikke en regning der vælter månedsbudgettet når den kommer.

Garantimæssigt er Alto omfattet af Suzukis mekaniske garanti på 3 år/100.000 km og den nye Suzuki Alto kan ses hos en af de 72 Suzuki forhandlere, i weekenden den 23-24. august. Og her kan man med selvsyn opleve hvordan markedets mest benzinøkonomiske bil til fire personer opfører sig.