Den nye Toyota Avensis, som lanceres i Danmark i disse dage, er netop blevet til-delt den højeste score nogensinde i en Euro NCAP-crashtest. Toyota Avensis fik til-delt 34 point og er samtidig den første bil, der har fået 5 stjerner efter Euro NCAP’s nye og strengere testmetoder.

Toyota Avensis er som beskrevet den første bil, som er blevet tildelt 5 stjerner under et nyt og me-re omfattende testforløb. Euro NCAP’s crashtest indeholder nu mere præcise informationer om, hvad der sker med bilens pedaler i forbindelse med en kollision. Der er udviklet en ny deformerbar barriere i forbindelse med test af sidekollisioner, og man arbejder nu med endnu mere ”følsomme” dummyer, som mere præcist måler de potentielle skader på passagererne i tilfælde af en sidekolli-sion.

Takket være Toyotas filosofi om høje krav til produkternes kvalitet har Toyota Avensis med dette resultat bragt spørgsmålet om sikkerhed op på et nyt niveau.

Den aktive sikkerhed i den nye Toyota Avensis omfatter seneste generation ABS-bremsesystem og elektronisk bremsekraftfordeling. På versionerne med 2 liters motor er bremseassistent, stabili-tetskontrolsystem og traction control andre aktive sikkerhedssystemer, som bidrager til sikkerhe-den, specielt i forbindelse med kørsel med høj hastighed eller i vådt og fedtet fører.

Den passive sikkerhed i den nye Toyota Avensis indeholder bl.a. en stærk karrosseristruktur, som sammen med Toyotas Minimal Intrusion Cabin System (MICS) optager og fordeler de kræfter, der udløses i forbindelse med en kollision, og som samtidigt minimerer deformationerne i bilens kabi-ne.

Den nye Avensis har som standard syv airbags. En ny 18 liters knæairbag, fører- og passager- frontairbag samt side- og gardinairbag. Sidstnævnte dækker såvel for- som bagsædepassagerer i tilfælde af en sidekollision.

Bilen har en indbygget sikkerhedsselealarm, som har til formål at sikre, at bilens sikkerhedsseler bliver anvendt. Ved bagsædet er der ISO FIX-beslag til forankring af barnestole. I tillæg hertil er der et topforankringsbeslag, som har til formål at forhindre barnestolene i at tippe forover i tilfælde af en kollision.

Den nye Toyota Avensis fik følgende score:

Front 14 point (88%)
Side 18 point (100%)
Sikkerhedsselealarm 2 point
Total 34 point