Ved en pressekonference på biludstillingen i Geneve den 6. marts viser Volvo en helt ny V40.

Med smarte detaljer og karaktertræk fra større Volvo-modeller i en elegant, kompakt indpakning er den nye V40 klar til at overhale konkurrenterne i premium hatchback klassen.

"Den nye V40 er den første nye Volvo-model, som er fuldt udviklet i henhold til vores nye, personorienterede Designed Around You strategi. Modellen er udstyret med en lang række højteknologiske systemer og skal nok give vores konkurrenter grå hår i hovedet," siger Stefan Jacoby, administrerende direktør og koncernchef for Volvo Car Corporation.

Den helt nye Volvo V40 er en moderne, udtryksfuld bil, der er kendetegnet af skandinavisk luksus med en aura af høj kvalitet og detaljebevidsthed, bl.a. nye instrumenter med fuldt grafisk, personorienteret layout og information, der giver føreren en intuitiv og ukompliceret oplevelse (ekstraudstyr).

"Takket være input fra kunder over hele verden er vores mest kompakte model i V-serien en enestående kombination af design, sikkerhed og alsidighed. Bilen er fuld af detaljer, som købere til moderne luksusbiler efterspørger," forklarer Jacoby.

Køredynamik i toppen af klassen
I kraft af målrettet fokus på en række vigtige områder er køredynamikken i den nye V40 blandt de bedste i klassen. Chassiset er udviklet så det på samme tid er livligt og tillidsvækkende, og det er et must for ægte køreglæde.

Motorprogrammet spænder fra Volvo's første diesel med CO2 udledning på blot 94 g/km til T5 benzin-turbomotoren med 254 hk og acceleration fra 0 til 100 km/t på 6,7 sekunder. Uanset om man vælger manuel eller automatisk gearkasse, er alle motorvarianter forsynet med start-stop og genindvinding af bremseenergi.

"Kabinen i den nye V40 er super-komfortabel og præget af ergonomi og teknologi. Det får én til at føle sig velinformeret, fokuseret og afslappet, og denne førerorienterede tilgang er essensen af moderne Volvo'er," siger Stefan Jacoby.

Enestående sikkerhed og førersupport
Sikkerheden er i toppen af klassen, og hvis man tilkøber Pedestrian Detection with Full Auto Brake, får føreren hjælp til at undgå at påkøre fodgængere, der træder ud foran bilen.

Blandt nyhederne er en verdensnyhed, en airbag der beskytter fodgængere - Pedestrian Protection Airbag. Som ekstraudstyr kan endvidere tilkøbes Lane Keeping Aid with haptic auto steering og en smart halvautomatisk parkerings-pilot, der gør det let at parallelparkere.

City Safety systemet, der forhindrer kollisioner ved lave hastigheder, er videreudviklet og fungerer nu ved hastigheder op til 50 km/timen.

"Den nye V40 er den mest intelligente og sikre Volvo til dato. Alle systemer og detaljer er udviklet med fokus på føreren, som får hjælp til at undgå sammenstød og farlige situationer, fordi systemerne sørger for, at han/hun er opmærksom og velinformeret," forklarer Håkan Abramhamsson, chef for V40 programmet. Han siger videre: "Med det sikkerhedsniveau, bl.a. større fokus på at beskytte fodgængere, styrer V40 mod de maksimale stjerner i de nye, skrappere Euro NCAP sikkerhedstests".

Salgsmål 90.000 biler
Volvo regner med at sælge 90.000 nye V40 om året. Heraf vil de 85 procent gå til europæiske kunder.

Bilen bliver præsenteret ved en pressekonference på Biludstillingen i Geneve i marts måned. Den skal bygges på Volvo's fabrik i Gent i Belgien, hvor produktionen starter i maj måned.

"Når man ser den nye V40, får man umiddelbart indtrykket af et dramatisk design, der skiller sig ud fra mængden. Og det, man ser, er det, man får. Bilen har smarte systemer og egenskaber hentet fra større Volvo'er - alt i en elegant, kompakt indpakning - og er desuden udstyret med en lang række nyheder. Den har stort set alt, hvad hjertet kan begære," slutter Håkan Abrahamsson.