Peugeot Designkonkurrence 2008
- Tema: Peugeot i morgendagens storbyer

Peugeot har netop skudt den femte Peugeot Designkonkurrence i gang og for første gang blev bolden givet op uden for Europa. Det foregik ved Peking Motor Show og understreger designkonkurrencens internationale karakter.

Unge designere verden over inviteres til at forestille sig ”Peugeot i morgendagens storbyer”. Tanken er, at koncept-bilen skal udvikles til at slå sine folder i fremtidens byområder og samtidig repræsentere nøgleværdierne i det 21. århundrede. Projekterne skal ud over at fortolke Peugeots stilkode integrere fire udvalgte temaer: Respekt for miljøet, social lighed, interaktiv mobilitet og økonomi.

For at opmuntre de unge talenter, har Peugeot forhøjet konkurrencens præmie. Vinderen modtageren en check på 10.000 euros, en Xbox 360 og oplever at få sit projekt fremstillet både i 1-1 skala og som modelbil i 1-43.

Designkonkurrencen kan gennem hele forløbet følges på Peugeots ”Second Life ø”, hvor øens virtuelle personer kan udveksle idéer og meninger med Peugeots egne designere og deltagerne i konkurrencen. Peugeot-øen byder desuden på en virtuel designkonkurrence for øens profiler, der kan vinde 100.000 Linden Dollars, som er Second Life´s virtuelle møntfod.

Peugeot Designkonkurrence har siden 2000 modtaget mere end 12.600 forskellige projekter, hvilket vidner om stor interesse for Peugeot og bildesign. Designkonkurrencen har især fanget helt unge designere, idet gennemsnitsalderen nu er nede på 22 år, hvor den i 2000 var 28 år. Da Peugeot første gang inviterede til at deltage i designkonkurrencen i 2000 var 80 lande repræsenteret, dette tal steg til 113 i 2007 og viser, at interessen har bredt sig langt ud over Europas grænser.

Deltagerne har mulighed for at indsende deres projektforslag fra den 30. maj 2008 til den 20. juli 2008 på www.peugeot.com under rubrikken ”Design”. Mellem den 25. juli og den 31. juli vil juryen udvælge 30 forslag, som derefter overlades i hænderne på internetbrugere og journalister, der kan stemme på deres favorit fra den 15. august og en måned frem. Den 16. september vil de 10 finalister bliver offentliggjort og Jean-Philippe Collin, direktør for Peugeot, vil på Paris Motor Show den 2. oktober overrække trofæet til vinderen af designkonkurrencen på Peugeots stand.