Så er der godt nyt til alle de danskere, som overvejer at købe ny bil, for det bliver nemlig billigere. Det fremgår af den nye finanslov, at registreringsafgiften på nye biler bliver sat ned fra 180 procent til 150 procent. Det er godt nyt, ikke blot for dem som skal købe ny bil, men også for miljøet og trafiksikkerheden.

"Det er glædeligt og tiltrængt, at der nu er politisk flertal for at gøre noget ved den høje danske registreringsafgift. At det sker ved at sænke den høje sats er også fornuftigt. Dels er det de større og dyrere biler, der er mest overbeskattet, dels er det i de biler, at den nye miljø- og sikkerhedsteknologi kommer først på markedet, siger administrerende direktør i FDM, Thomas Møller Thomsem, til MotorMagasinet.

Godt nyt for familier

Den nye aftale om nedsættelse af registreringsafgiften er godt nyt for alle dem, som skal købe ny bil, og ikke mindst dem, som er på udkig efter en større bil. Det kan eksempelvis være en familie, som nu kan se frem til at kunne spare mellem 10.000-20.000 kroner på en mellemstor familiebil. De nye registreringsafgifter træder allerede i kraft fredag den 20.november, og det kan vise sig, at det på sigt vil betyde en stigning i salget af de større og sikre biler fremfor de små mikrobiler. Det må tiden vise, men med den nye finanslov har regeringen taget et skridt i den rigtige retning i forhold til at fremme salget af de større og sikre biler i Danmark.