Peugeot 308 har modtaget ”Det Gyldne Rat” i Tyskland

Den nye Peugeot 308 har netop modtaget den prestigefyldte tyske pris ”Goldene Lenkrad” (Det Gyldne Rat) 2007. Prisen er blevet uddelt hvert år siden 1976 af den tyske avis Bild am Sonntag.

Kåringen er foregået ved, at alle de nye modeller, der er introduceret på det tyske marked gennem de sidste 12 måneder, er blevet inddelt i fire forskellige hovedkategorier: Små biler, kompakte biler, mellemklasse/firmabiler og SUV. Efterfølgende har Bild am Sonntag´s læsere udvalgt biler til en short-liste.

Ud fra denne short-liste har en jury bestående af racerkørere, folk fra bilbranchen og medie personligheder udvalgt de fem finalister, som efter grundige testkørsler af alle biler levede bedst op til juryens kriterier. Disse kriterier omfattede stil, design, komfort, køreegenskaber, sikkerhed, miljøvenlighed og kvalitet.

Peugeot 308, som havde premiere i Tyskland den 15. september 2007, blev valgt som den bedste familiebil foran de fire andre finalister. Den toppede 9 ud af 15 bedømmelseskriterier og gjorde det således bedre end både Toyota Auris og Hyundai i30.

Med titlen ”Det Gyldne Rat” fremhævede juryen samtidig det store arbejde, der er lagt for dagen i udviklingen af Peugeot 308.

Peugeot 308, som er den første model i ”8”generationen, markerer sig især ved fem styrker, der er dens force i det konkurrenceprægede europæiske M1 segment: Dens unikke dynamiske stil, komfort, køreegenskaber, det høje sikkerhedsniveau og kvaliteten. Peugeot 308 er desuden udviklet med fokus på miljø og er udstyret med tekniske løsninger, der nedsætter brændstofforbruget og CO2-emissionen.

Peugeot 308 har kun været markedsført i seks uger og på trods af, at den endnu kun kan fås i 5-dørs udgaven, er der allerede så stor efterspørgsel på den, at der på europæisk plan gennemsnitligt er 1200 ordrer pr. dag.

Det er sjette gang, at Peugeot modtager ”Det Gyldne Rat”. Første gang var i 1979 med Peugeot 505 og siden fulgte 205 i 1983, 306 i 1993 og 206 i 1998.