Facelift af Suzuki Swift. Sjovere, smartere og længere på literen.
Suzuki Swift får nu et facelift med diesel og mere udstyr. Begivenheden fejres med åbent hus og et års gratis forsikring på Suzuki Liana og Ignis

Efter små tre år på markedet er en af Danmarks populæreste superminier nu klar til et facelift. I weekenden den 8. og 9. marts introduceres en ny 2008-model af Suzuki Swift hos Suzuki-forhandlerne, hvor introduktionen af en dieselmotor tæller blandt de vigtigste ændringer. Men vigtigt er også, at benzinmodellerne kører længere på literen, at udskridningskontrollen ESP bliver standard på alle modeller og ikke mindst, at bilens indgangspris - trods forbedringerne - er den samme som før.
Dertil kommer en ny og mere fleksibel indretning af bagagerummet samt en række kosmetiske ændringer, der gør den frække supermini endnu smartere at se på.

Økonomisk diesel
Faceliftet betyder, at Swifts 4-cylindrede benzinmotorer på 1,3 og 1,5 liter nu bliver suppleret med en 4-cylindret 1,3-liters dieselmotor med 75 hk.
Karakteristisk for alle dieselmotorer er det gode bundtræk, og Swift’s commonrail diesel med direkte indsprøjtning er ingen undtagelse. Motoren trækker med maksimal kraft, det vil sige med 190 newtonmeter, helt nede fra 1.750 motoromdrejninger. Dermed bliver klassens sjoveste supermini endnu sjovere at køre, uden at det går ud over hverken økonomien eller miljøet. Med diesel kan Swift nemlig køre op til 21,3 km. pr. liter ved blandet kørsel, og partikelfilter er standardudstyr.

Mere sikkerhed
I den nye Swift bliver udskridningskontrollen ESP standard i alle versioner og supplerer det i forvejen høje sikkerhedsniveau. Alle Swift-versioner har siden den første introduktion i 2005 haft seks airbags, bremseassistent og ABS-bremser med elektronisk fordeling af bremsekraften.
Swift har også siden introduktionen været kendetegnet ved høj fodgængersikkerhed, og den bliver nu gjort endnu bedre. Fodgængervenligheden bliver større med ny for- og bagkofanger, der i øvrigt øger bilens totallængde med syv centimeter.
I EuroNcaps fodgængertest har Swift i forvejen scoret tre stjerner, hvilket ved introduktionen i 2005 var det højeste i klassen.

Smartere og mere fleksibel
I kabinen er den vigtigste forbedring læderrat med kontakter til betjening af cd-radioen, en komfortabel facilitet, som nu er standard på alle udstyrsniveauer undtagen i den billigste GL-version.
Desuden er lastrummet blevet mere fleksibelt. Når bagsæderyggene lægges ned, bliver lastrummet helt fladt med et ekstra stuverum under gulvet.
Swifts unikke design har været en af de vigtigste årsager til bilens salgssucces. Derfor har Suzuki ikke ændret på selve karrosseriet.
Alligevel er der skruet en smule mere op for udstrålingen med en lettere modificering af grillens udformning og nye baglygter med klart glas. Herudover er der nydesignede hjulkapsler og 15-tommers alufælge på GLS-modellerne.

Uændret indgangspris
Trods rækken af forbedringer vil indgangsprisen på en Swift fortsat ligge på 132.990 kroner for en tre-dørs udgave med 1,3-liters benzinmotor uden radio og med 14-tommers stålhjul. Med i købet hører dog en kraftig og økonomisk 92-hestes motor med 16 ventiler foruden udstyr som ESP, 6 airbags, el-betjente sideruder for, el-spejle med varme og fjernbetjent centrallås..
Indgangsprisen i dieselprogrammet er 147.990 kroner for en tre-dørs udgave..
Introduktionen af den nye Swift markeres lørdag, den 8. og søndag, den 9. marts med danmarkspremiere hos Suzukis 76 forhandlere, som hver især stiller biler til rådighed for prøvekørsel.

Liana og Ignis inkl. forsikring
Fejringen af faceliftet smitter også af på andre Suzukimodeller. En Suzuki Liana 1,6 GL tilbydes til kroner til 179.990, og en Ignis 1,3 GL kan i et begrænset antal fås til kun
kr. 139.990. Samtidig kan købere af disse modeller spare et helt års forsikring, da der medfølger et års gratis forsikring via Suzuki Forsikring. Det vil sige, at man får et helt års ansvars- og kaskoforsikring med i handlen, og det gælder alle købere uanset alder, bopæl og skadeshistorie.