2016 står i Opel Astras tegn. Den lille mellemklasse bil kan i hvert fald bryste sig af titlen som årets bil i Danmark hele næste år. Ikke overraskende var det nemlig Opel Astra, som i sidste uge blev kåret til årets bil i Danmark, da motorjournalisternes klub skulle finde vinderen i blandt de fem biler, som udgjorde finalefeltet. Den lille tysker var nemlig den helt store favorit før afstemningen, hvor konkurrenterne var Audi A4Volvo XC90Jaguar XE og Mazda CX-3.

Nye grænser

Hvis man kaster et hurtigt blik på de fem biler i finalen, så var det et varieret felt med en dyr SUV til over 1.000.000 kroner i form af Volvo XC90, to dyre mellemklasse biler i form af Audi A4 og Jaguar XE, samt en kompakt crossover i form af Mazda CX-3, og så altså Opel Astra. Opel Astra kørte blandt andet med sejren, fordi den rykker grænserne for, hvad man kan forvente af sikkerhed og teknik i den lille mellemklasse. Ind på andenpladsen kom den noget dyrere Volvo XC90, som byder på helt nye standarder i forhold til komfort og sikkerhed, men som også har et prisniveau, der ikke gør den særlig relevant for de fleste danske bilkøbere, og Volvo har faktisk aldrig vundet titlen som årets bil i Danmark. 

En håndfuld

Prisen som årets bil i Danmark har været uddelt siden 1969, og der har selvfølgelig været mange forskellige mærker og modeller, der har kørt med prisen i løbet af de 47 år. Med Opel Astras nye kåring, har Opel kørt med titlen fem gange. Første gang i 1980, hvor det var Opel Kadett og den gjorde det samme fem år senere. Derefter gik der 22 år, før Opel Corsa i 2007 kørte ind på førstepladsen, og Opel Ampera gjorde det samme i 2012. Med de fem sejre er Opel et af de mærker, som har vundet flest titler, men der er dog stadigvæk et stykke vej op til Fiat, som ni gange er blevet kåret til årets bil i Danmark, og Ford som er kørt med titlen syv gange. 

Billedakkreditering: "GM Company"