FCX Clarity lanceres næste år

Nu er det afgjort, at Honda vil begynde at lease sin nye generation af brændselscellebilen, FCX, ud til et begrænset antal kunder allerede i sommeren 2008. FCX Clarity er navnet på den serieproducerede model, som blev vist for første gang på Los Angeles Motor Show.

Der er ingen tvivl om, at Honda nu beviser, at de er den bilproducent, der er kommet længst med brændselscelleteknikken. Tidsperioden har været enestående kort, fra Honda fremviste FCX Concept, til FCX Clarity leases ud til kunder i det sydlige Californien. Valget af det sydlige Californien til at introducere modellen i begrundes med, at der i Los Angeles-området er et udbygget net af tankstationer med brintgas. Brintgas er sammen med den selvudviklede brændselscelle drivmidlet i FCX Clarity.
På nogle få år er brændselscellen blevet mindre og lettere, men alligevel mere kraftfuld. Også bilens aktionsradius er blevet forbedret og øget med 30 procent til 430 kilometer, når den er tanket helt op med brintgas.
De første eksemplarer, der leases ud, kommer til at koste 600 dollars om måneden, og så er det inklusiv service og forsikring.
Når de første kunder får deres FCX Clarity i løbet af sommeren næste år, har de en bil, der kun udleder vanddamp. Selvom man medregner den energi og miljøbelastning, der skal bruges til at producere brintgas, handler det om, at en FCX Clarity halverer udledningen af kuldioxid sammenlignet med en traditionel benzindrevet bil.