Volvo Car Corporation offentliggør nu de første fotos af årets måske mest omtalte bilnyhed, den nye Volvo C30.

Et sportsligt design, to døre, fire individuelle sæder og glasbagklap giver Volvo C30 en unik karakter, der skal tiltrække nye Volvo-kunder.

Volvo C30 får verdenspremiere på biludstillingen i Paris i september måned, og produktionen starter sidst på året.

"Den nye C30 er indbegrebet af en "cool" bil. En bil, som retter sig mod en gruppe yngre singles eller par, der lever et aktivt byliv. Mennesker, som sætter stor pris på spændende design og køreegenskaber, og C30 er netop designet til at imødekomme disse kunders smag og livsstil," siger Fredrik Arp, administrerende direktør og koncernchef for Volvo Car Corporation.

Volvo forventer at sælge 65.000 biler om året, hvoraf de 75 procent af køberne vil være at finde i Europa med Italien, Tyskland og Storbritannien som de største markeder.

Dynamisk front og hurtig silhuet

Volvo C30 ligger designmæssigt på linie med C30 Design Concept, som blev præsenteret på biludstillingen i Detroit i begyndelsen af året. Fronten har bevaret sin dynamiske karakter med vinklede forlygter og en lav, bred kølergrill.

Set fra siden giver de karakteristiske skærme og den hældende taglinie den nye C30 en markant silhuet, som yderligere fremhæves af siderudernes udtalte bådform. De bageste profiler er kraftfuldt afrundede og fremhæves af baglygternes hesteskoformede lysmønster og glasbagklappen.

"C30 har masser af muskler i en sportlig og kompakt indpakning. Alle, som husker Volvo SCC (Safety Concept Car), kan genkende den eksklusive og praktiske bagklap. De karakteristiske baglygter sikrer, at ingen vil være i tvivl om, hvad det er for en bil, der kører foran dem," siger Volvo Cars' designchef Steve Mattin.

Skabt til individualister, plads til fire voksne

Takket være de to separate bagsæder er der rigelig plads til hoved og ben, ligesom der kan være fire voksne i den nye C30. De to bagsæder er let centrerede, hvilket både giver en følelse af rummelighed og et godt udsyn fremad.

Interiøret er udviklet, så det passer til målgruppens ønske om at kunne vælge selv. Selv i basisprogrammet kan man f.eks. vælge indtræk i tre attraktive farver. "C30 handler om 'skræddersyet funktionalitet'. Der er mange muligheder for at sætte sit eget præg, og bilen har alle de smart designede løsninger, som kunderne til denne biltype efterspørger," siger Håkan Abrahamsson, chef for C30 projektet.

Motorer fra 100 til 220 hk

Den nye Volvo C30 har et bredt motorprogram, der rækker fra en firecylindret, 100 hk 1,6 liter benzinmotor, en ren og effektiv firecylindret 1,6 liter diesel med 109 hk og til de fem-cylindrede D5 og T5 motorer, der yder hhv. 180 og 220 hk.

Med sine 420 cm er C30 det mindste medlem af Volvo-familien, 22 cm kortere end Volvo S40.

"En bil, der udstråler muskuløse køreegenskaber, skal også kunne leve op til det, den lover, når man sidder bag rattet. Derfor har C30 chassis'et sportslige køreegenskaber, uanset om man vælger en 1,6 liter diesel eller en T5 motor," siger Håkan Abrahamsson.

Selv i basismodellen tilbyder Volvo C30 et lydanlæg i topklasse, og ægte lyd-entusiaster kan vælge Premium Sound System med en digital 5x130W ICE Power forstærker fra Alpine®, Dolby® Pro Logic II Surround og 10 højttalere fra danske Dynaudio®.

Førsteklasses sikkerhed

Når det drejer sig om sikkerhed er Volvo C30 en ægte Volvo. Blandt andet kan den fås med BLIS (Blind Spot Information System), som hjælper føreren med at opdage eventuelle biler i den blinde vinkel. Fronten har samme patenterede struktur som S40 og V50. I kombination med airbags og seleforstrammere betyder det, at C30 tilbyder førsteklasses sikkerhed.

Sikkerhedsudstyret indbefatter selvfølgelig også Whiplash Protection System, WHIPS, og Side Impact Protection System med side airbags og Inflatable Curtain (IC airbaggardiner).

"Den nye Volvo C30 kommer til at spille en vigtig rolle i vores mål om at nå et volumen på 600.000 biler om året. Vi udvider modelprogrammet, så også yngre kunder, der lever et aktivt byliv, nu har mulighed for at vælge en Volvo med den rigtige udstråling," siger Fredrik Arp.