Hvem siger at man ikke må skrive med rød tusch på en spritny bil?

Det er åbenbart så tilpas grænseoverskridende at lade en rød tuscpen køre henover den skinnende hvide lak på en spritny bil, at det er svært at modstå fristelsen. I hvert fald har flere hundrede rejsende i Københavns Lufthavn ikke kunnet lade være, men har dekoreret den hvide Ford Kuga, der for øjeblikket er udstillet i lufthavnen med både navne og telefonnumre.
Der er imidlertid ikke tale om rendyrket vandalisme, men om en gimmick, der skal gøre opmærksom på at Fords nye, stilsikre crossover er landet i Danmark. På udvalgte dage, bliver de rejsende opfordret til at skrive navn og telefonnummer på Kugaen netop fordi, det for de fleste mennesker er en grænseoverskridende handling. Og dermed rammer Ford lige ned i det centrale tema for Ford Kuga: En grænseoverskridende bil.

Hver af de udvalgte dage bliver der trukket lod om en iPod nano. Ford Kuga vil være udstillet i Københavns Lufthavne frem til den 30. juni.

Ford Kuga er Fords første firehjulstrukne crossover og har været imødeset med spænding lige siden Ford afslørede konceptbilen iosis X, som blev vist på Paris Motorshow i 2006.
Den nye Ford Kuga fås som FWD (front-wheel-drive) & Intelligent AWD (all-wheel-drive). Den findes i to udstyrsversioner, Trend og Titanium, hvor Trend gør sig bemærket med en udstyrsliste, der er meget omfattende for en basismodel.

Dieselmotoren er Fords anerkendte 2,0 TDCi med 136 hk. Senere på året vil det også være muligt at få Ford Kuga med en kraftfuld 2,5 T Duratec med 200 hk.

Ford Kuga udmærker sig desuden ved at have crossover-klassens bedste brændstoføkonomi og laveste CO2-udledning. FWD kører 15,9 km/l og AWD 15,6 km/l ved blandet kørsel. FWD udleder 165 gram CO2 pr. kørt kilometer mens AWD udleder 169 gram pr. kørt kilometer. Begge er udstyret med partikelfilter. Ford Kuga har netop opnået fem stjerner i EuroNCAP.
Priserne begynder ved kr. 409.900 for en Ford Kuga i Trend version med FWD.