Ford Kuga i Frankurt

På dette års udgave af Frankfurt Motor Show offentliggører Ford de første detaljer omkring den nye Kuga crossover. Bilen bliver fremvist ved siden af den nye lille Ford Verve Concept samt andre spændende nye produkter, som afsløres på showets første pressedag den 11. september 2007.

Kort om den helt nye Ford Kuga
• Ford Kuga crossover fremvises på Frankfurt Motor Show forud for lanceringen i
starten af 2008
• Inspireret af iosis X Concept som blev afsløret på Paris Motor Show i 2006
• Kuga er den seneste anledning til fremvisning af Fords 'kinetic design'
• Gode on-road køreegenskaber med væsentlige off-road evner
• Model udvalg indeholder firehjuls -og forhjulstræk-systemer
• Drives af Fords anerkendte 2,0-liter TDCi Duratorq diesel motor med 136 HK
• Drager nytte af de stærke Ford Focus egenskaber
• Den første crossover designet og udviklet internt af Ford Europa
• Produceres på Fords Saarlouis fabrik i Tyskland

Ford Europas produktportefølje udvides igen – og det er i endnu en ny retning med en firehjulstrukket crossover, Ford Kuga.

"Da vi afslørede iosis X konceptbilen på Paris Motor Show i 2006, afgav vi et løfte om at gøre vores entre i dette segment på mindre end to år, med en helt ny bil udviklet og bygget internt," sagde John Fleming, President og CEO, Ford Europa.

"Kuga byder på et sjældent mix af stationcar og SUV egenskaber, sammen med en coupé-agtig og sportslig kvalitet," sagde Stephen Odell, Vice President for Marketing, Sales and Service, Ford Europa.

"Introduktion af spændende nye produkter er et kæmpe element af vores strategi, om at tiltrække nye kunder til mærket," forklarede Odell. S-MAX'en beviste overfor os at der er et behov for biler som kan tilbyde kunderne universal brugbarhed i forbindelse med arbejde, fritid, familie og køreglæde."

Uden tvivl en Ford
En af udfordringerne som Kuga udviklingsteamet havde var at indføre Fords anerkendte kørekvalitet, kombineret med essentielle off-road evne.
Firehjulstræk-systemet kontribuerer positivt til normalt vejbrug samt hjælper med at give bilen sporty og dynamiske evner. Det faktum at Kuga også bliver tilgængelig med forhjulstræk omfavner yderligere bilens crossover koncept.
Motoren består af en 2,0-liter Duratorq TDCi common-rail diesel motor med 136 HK, forbundet med en 6-trin Durashift manuel gearkasse. Yderligere detaljer omkring motoren oplyses nærmere lanceringen tidligt i 2008.

Kuga Design

Vores nye strategi 'kinetic design' er et meget fleksibelt designsprog som giver vores biler et spændende look," sagde Martin Smith, Director of Design, Ford Europa. "iosis X Concept demonstrerede hvordan kinetic design kunne tilpasses C crossover segmentet. Alle de udtryksfulde design elementer af iosis X er tydeligt synlige i produktionsbilen. Den nye Ford Kuga er en dramatisk tilføjelse til Ford-porteføljen og udvikler vores brand betydeligt."
Kuga følger tæt proportions -og basis dynamik formerne fra iosis X. Dette forhold forstærkes af lakken i den samme unikke 'Ice White' karosserifarve og de kraftige hjulbuer udfyldes af de samme alufælge som set på iosis X. Disse gøres tilgængelige for kunderne som en 19". Designets styrke og smidighed er nøgleegenskaber af Fords 'kinetic design' filosofi. Dette demonstrerer bilen gennem sine dynamiske linjer, fulde overflader og muskuløse tilstedeværelse. Denne atletiske form fremhæves med en kraftig kinetic grafik i form af en trapez-formet front grill, hævet talje og bagvinduernes grafik samt de dramatiske former på forlygterne.
Til produktions Kuga'en er den coupé lignende tagprofil fra iosis X Concept justeret og har en lille smule højere silhuet, der tilbyder behagelige pladsforhold til fem personer.
Adgangen til bagagerummet gives via en delt bagsmæk og dette giver sammen med de delte baglygter, maksimal plads til at laste og aflaste bagage.

Endelig er også grafiske elementer af 'kinetic design' indarbejdet i bagende designet, så som højt monterede baglygter, facetterede bagrude og skulptureret bagkofanger.
Kuga interiør – rummelighed og komfort
Kugas interiør giver en følelse af rummelighed hvilket ikke blot skyldes det store panorama glastag, som er tilpasset før-produktionsmodellen og bliver tilgængeligt som ekstraudstyr når produktionen starter.
Interiør komponenter som det rene ergonomiske design af instrumentpanelet og det kraftige midterkonsol med maksimal opbevaringsplads, bidrager alle til komfortable omgivelser for fører og forsæde passager. Det høje sæde og skulderlinie positionen af dørene, byder på blanke områder der giver et lyst og luftigt miljø for passagererne, samt skaber et klart overblik for føreren.
De valgte interiør materialer demonstrerer tydeligt det tætte link der er til iosis X Concept. I Kuga ser vi endnu engang tekniske materialer, fint læder og slående linier. Ebony interiøret fremhæves af midterkonsollen og detaljerne i dørene, som også omfatter den piano-hvide farve fra iosis X. Alle dissse elementer viser tilsammen Fords forsøg på at gøre Kuga-kunder i stand til at personalisere deres biler for fremtiden.
Et hint af den teknologi der kommer i Kuga er set i det nye Blaupunkt navigation system, som omfatter et 7" farve display, der også kan vise billeder fra et kamera indarbejdet i bagklappen. Denne nye egenskab, til hjælp til manøvrer vil kunne findes som ekstraudstyr i produktionsversionen.
"Vi er meget glade for Kuga og tror på at den blander et godt udseende, kompakte eksteriør dimensioner, superb on-road køreegenskaber, rummelighed og interiør af høj kvalitet samt gode off-road evner, hvilket gør at den differentierer sig fra mængden," sagde Fleming. "Vi kan næsten ikke vente med at se den på og uden for vejentidligt næste år."