Fornemme udmærkelser til Renault Scénic- fem stjerner i EuroNCAP og de danske motorjournalisters ærespris

Der var én, der var to - men nu er der fem... Scénic II er den femte Renault-model, der opnår de maksimale fem stjerner i EuroNCAP kollisionstest. Og samtidig belønnes den nye kompakte MPV med MKD's ærespris for sin høje kollisionssikkerhed.

Med 34,12 points er Scénic II i dag den bil i MPV kompaktklassen, der har opnået den højeste score i en EuroNCAP-test og dermed de eftertragtede fem stjerner. I såvel front- som sidekollisionen opførte Scénic II sig perfekt og forhindrede enhver indtrængen i kabinen. EuroNCAP kommenterede også det velfungerende samarbejde mellem bilens forskellige sikkerhedssystemer.

Netop dette samarbejde danner baggrunden for den optimale beskyttelsesgrad i hele Renault's program. Et vigtigt element her er systemets evne til tilpasse beskyttelsen efter, hvor kraftig den enkelte kollision er. Sådanne løsninger er med til at illustrere Renault's ekspertise på sikkerhedsområdet. Et strategisk vigtigt område for Renault, hvortil fabrikken hvert år afsætter over 700 millioner kr. og dedikerer arbejdsindsatsen fra 600 specialister på området.

MKD's ærespris
Da de danske motorjournalister forleden var samlet for at kåre Året Bil 2004, valgte de at tildele Renault MKD's ærespris for den høje kollisionssikkerhed i Mégane og Scénic. En fornem anerkendelse af Renault's talrige topresultater i sikkerhedstests og seriøse arbejde med bilsikkerhed.