Endnu mere dynamisk, lettere og mere kraftfuld. Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera er den nye topmodel i Gallardo-programmet. Som navnet "Superleggera" antyder, er der tale om en let version af Gallardo, der byder på ægte sportslig karakter og bedst beskrives som en højtydende og veltrimmet atlet. Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera erstatter sin succesfulde forgænger fra 2007, der solgte hele 618 enheder på blot et år.


Sammenlignet med den allerede adrætte Lamborghini Gallardo LP 560-4 er vægten i den nye Superleggera-model reduceret med 70 kilo, hvormed den samlede tørvægt nu er 1.340 kilo. De sparede kilo er opnået ved brug af det eksotiske materiale kulfiber, der er både let og meget stærkt. Flere af bilens eksteriør og interiør komponenter er fremstillet i kulfiber og det har forbedret vægt/effekt-forholdet med den dobbeltgevinst, at præstationerne er mere overlegne samtidig med at det gennemsnitlige brændstofforbrug og udledning af CO2 er reduceret med op til 20,5 procent i forhold til forgængeren.

Ved at ændre motorstyringen er effekten i V10-motoren hævet med 10 hestekræfter, så den 5,2-liters motor nu yder 570 hk ved 8.000 o/min og har et maksimalt drejningsmoment på 540 Nm til rådighed fra 6.500 o/min. Det giver Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera et vægt/effekt-forhold 2,35 kilo per hk. Således er paradedisciplinen fra 0-100 km/t overstået på 3,4 sekunder, 6,8 sekunder senere ankommer du ved 200 km/t og tophastigheden er 325 km/t.

Eksteriøret er modificeret for at optimere den aerodynamiske effekt ved høje hastigheder. Designerne fra Lamborghinis designcenter Centro Stile har i samarbejde med teknikere fra en vindtunnel redesignet den forreste kofanger og de dybe, trapezformede luftindtag. Sammen med en skarp, V-formet næse, LED-kørelys og sorte detaljer giver det en skarpt og karakterfast attitude. Designændringerne giver desuden mere køling til motoren og øger downforce på forakslen. Endvidere er bunden af bilen flad, og diffuseren bagerst med de fire store integreret udstødningsrør er ændret som yderligere supplement til den forbedrede aerodynamik. Som det var tilfældet med forgængeren er Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera kendetegnet ved at have en lille hækspoiler som standard, mens en stor fås som ekstraudstyr. Sidst men ikke mindst står Superleggera på nye og mere lette 19" aluminiumsfælge omviklet Pirelli P Zero Corsa.


Den lette tankegang er ført videre i interiøret, der har sort som grundfarve med mulighed for en kontrastfarve i grøn, gul, orange og to variationer af grå. De skålformede sæder er naturligvis fremstillet i kulfiber men beklædt med blødt alcantara og ikke læder, der vejer for meget. Midterkonsol, dørpaneler og transmissionstunnel er også i kulfiber, men her er stadig klimaanlæg og elruder som standard.