Der er dækket op med rød dug på bordet og julegaverne hviler tætpakket under det tændte juletræ i stuen hos Mette i Vojens, da Biltorvet kigger forbi.

”Jeg plejer ellers aldrig at vinde noget,” fortæller hun glædesstrålende, mens hun studerer indholdet af den store julekurv, som hun netop har vundet i Biltorvets adventskonkurrence.

Hendes 11-årige søn forsøger at flytte på den, men må opgive.

”Øj, den er tung,” udbryder han.

Mette er meget træt, fordi hun netop er kommet hjem fra en pakkeleg, der varede uafbrudt i 24 timer. Den lokale radiostation havde udloddet 24.000 kroner i legen.

”Vi var 120 deltagere om 500 pakker – én af dem indeholdt 24.000 kroner. Jeg gik efter en sportstaske til min søn, men den var der også en anden, som ville have. Derfor stjal vi den fra hinanden. Desværre så løb tiden ud, netop som han lige havde hentet den hos mig. Inde i tasken var de 24.000 kroner,” ærgrer hun sig.

”Jeg skal aldrig mere spille gaveleg. Jeg hader pakkeleg, Jeg vinder aldrig noget,” sukker hun, men smiler så, da øjnene falder på julekurven.

”Altså lige bortset fra i dag. Det er dejligt at vinde.”

Venindens rejse gav blod på tanden
Mette fortæller, at grunden til, at hun aldrig vinder noget, mest skyldes, at hun aldrig deltager i konkurrencer.

”Men sidste år deltog min veninde i alle de julekonkurrencer hun kunne, og hun vandt en rejse. I år prøvede jeg det efter og har deltaget i alt, jeg kunne,” fortæller hun. Omkring 15 konkurrencer er det blevet til.

I Biltorvets konkurrence skulle man finde en nissehue, som vi havde gemt på en af de 46.500 annoncerede biler. Vi gav nogle ledetråde, så det var let at finde huen – men det syntes Mette ikke.

”Det var helt vildt svært. I de fleste konkurrencer skal man ikke gøre ret meget for at være med,” mener hun.

Julekurven skal nu deles med familie og venner – en veninde er allerede inviteret over for at dele et godt glas rødvin fra en af flaskerne i kurven.

Således blev det også jul i Vojens, og med det ønskes alle derude en glædelig jul herfra Biltorvet – næste år gentager vi succesen, og husker at gøre det lidt lettere, så Mette også får lyst til at deltage igen.

Tak til Bilcentret Peer Glad i Kalundborg, der sponserede julekurven.