KRAFT OG ALSIDIGHED I SAAB STIL

Den nye Saab 9-3 SportCombi er for første gang Saab’s bud i klassen for mellemstore luksusprægede station wagons.

Saab 9-3 SportCombi byder på en kombination af distingveret design og sporty køreegenskaber, og er derved et alternativ til en almindelig station wagon.

Den nye bils linier er en stolt videreførelse af Saabs tradition for at designe biler med sporty karakter og alsidighed i den daglige anvendelse. Den 5-dørs udformning og kraftfulde fremtræden giver SportCombi sin egen profil i 9-3-serien.

Saab 9-3 SportCombi får sin debut på biludstillingen i Geneve, der åbner i første uge af marts, og den kommer til salg i september. Den har særlig appel til bilister, som har brug for alsidigheden i en station wagon med fikse lastefaciliteter og et stort lastrum, uden at gå på kompromis med deres krav om at have en bil, der giver stor køreglæde.

Sidste år nåede Europas voksende segment for mellemstore, luksusprægede station wagon’s i mellemklassen en kvart million enheder, og dieselmotorer dækkede 70 procent af salget. Med Saabs ry for at bygge sporty, alsidige biler og med mulighed for at købe bilen med kraftige dieselmotorer, vil der være øget interesse for Saab 9-3 SportCombi, altså stærkt forbedrede salgsmuligheder for mærket.

Ny 6-cylindret med turbo

Aero modellen er enestående i segmentet med en ny 6-cylindret turboladet motor på 250 hk, som også vil blive tilbudt i 9-3 SportSedan og i cabriolet modellerne. Man vil kunne vælge mellem seks benzinmotorer og to dieselmotorer, der opfylder Euro 4 miljøstandarden.

Carl-Peter Forster, præsident for GM Europe, siger: ”Den første af GMs turboladede V6 motorer på globalt plan vil på overbevisende måde lede Saab ind på det europæiske marked for mellemstore station wagons, hvor vi forventer at Saab 9-3 SportCombi vil gøre sig stærkt gældende.”

Progressivt design

Med sin kileformede profil og Saab’s signatur med de tætte proportioner er der i Saab 9-3 SportCombi et overraskende stort lastrum (med bagsædet oppe/nede er der henholdsvis 419 eller 1.273 liter plads) og desuden nye muligheder for udnyttelse af lastrummet.

Her er andre features, som præger den nye bilmodel:

Sporty, distinktivt alternativ til konventionel station wagon. Bilen har Saabs traditionelle ”fastback” udformning af de bageste sideruder og samme stejle baglygtearrangement, her med lysdioder.

Der er dobbelt gulv til bagagen. Ved at trække i et forkromet håndtag kan gulvet foldes på tværs og give adgang til et underliggende gulv. Der er plads til en subwoofer i reservehjulsbrønden.

Det er den første Saab, der har opnået nul løft på begge aksler, hvilket giver bedste stabilitet ved stor fart. Luftmodstanden er lav med en cW-værdi på 0,33. Der er integreret tagspoiler.

Stærke præstationer

Topmodellen i det imponerende motorprogram er den nye avancerede 2,8 liters V6 turbo motor. SportCombi har arvet den fortrinlige køredynamik fra SportSedan modellen, som præsterer en køreglæde, der ikke ventes af en almindelig 5-dørs bil.

Den nye aluminium 2,8 liters V6 turbo motor yder 250 hk med sine 24 ventiler, to overliggende knastaksler, variabel ventilindstilling og dobbelt turbolader fås alene til topmodellen Aero.

Bilen har den enestående Saab ReAx’s styringskarakteristik på baghjulene, videreført fra SportSedan, som giver mærkbar feedback til køreren og enestående stabilitet og manøvreevne.

Den stive 5-dørs struktur giver et solidt grundlag for bilens køreegenskaber og sikkerhed. Vridningsstivheden (21.000 Nm/grad) er kun marginalt mindre end for SportSedan trods det mere åbne 5-dørs format.

SportCombi har en ny generation af ESP og ESPPlus, tunet af Saab. Alle 2,8 V6 varianter har ESPPlus, med bakkestart hjælp (Hill Start Assist) i forbindelse med manuel gearkasse til forhindring af baglæns rulning ved start.

”SportCombi er en naturlig udvidelse af Saab 9-3 programmet har den helt sin egen friske karakter”, siger den øverste chef for Saab Automobile, Peter Augustsson.”Det progressive design og de dynamiske talenter vil helt givet opfylde kundernes ønsker om en sporty oplevelse fuld af køreglæde i en bil, der signalerer deres livsstil.”.