Der er fuld fart på salget af Honda-biler til danskerne, og den danske importør i Kolding forventer, at 2007 bliver det bedste år nogensinde for Honda i Danmark. For at sætte yderligere turbo på væksten sætter Honda nu priserne markant ned på gulpladebiler.

Honda har drøn på bilsalget i Danmark, og 2007 tegner til at blive det mest succesrige år nogensinde på det danske marked for den japanske bilproducent. Salget i det første halvår af 2007 ligger knap 80 procent højere end salget i første halvår i 2006, og importøren regner med at sælge 4.000 biler til danskerne i løbet af hele 2007.

”Med 3.000 solgte biler var 2006 var et rekordår for os. Efter et travlt forår er det vores klare overbevisning, at vi inden årsskiftet runder de 4.000 solgte biler og dermed endnu et rekordår,” fortæller adm. direktør Mikael Larsen fra Honda Motor Europe - Denmark.

Det er især et stigende salg af Honda FR-V med tre individuelle forsæder og Honda CR-V med kollisionsbegrænsende bremsesystem, der har været vigtige årsager til væksten i foråret. Importøren har desuden netop lanceret en Honda Civic Type R, som også har bidraget til det stigende salg.

Prisnedsættelse sikrer salgsstigning
For at sætte yderligere turbo på væksten har den danske bilimportør netop nedsat priserne på gulpladebiler. Det sker efter den nylige afgiftsstigning på det danske marked.

Der vil dermed være op til 26.000 kroner ekskl. moms at spare på de populære modeller Honda CR-V og FR-V, når kunderne køber dem på gule plader.

”Det skal jo ret beset ikke gå ud over kunderne, at myndighederne har valgt at hæve afgifterne på gulpladebiler. Samtidig vil vi gerne signalere, at vi er villige til at investere massivt i det danske marked. Derfor har vi nu nedsat priserne markant i Danmark,” siger Mikael Larsen

”Prisnedsættelsen gavner selvsagt både erhvervskunder og de mange privatbilister, som køber biler på gule plader,” tilføjer han.

Gør godt køb til efteråret
Med prisnedsættelsen på gulpladebiler forventer Honda, at salget af disse biler vil stige resten af året. Og netop efteråret 2007 vil være et fordelagtigt tidspunkt at investere i nye gulpladebiler.

”Til årsskiftet vil der komme yderligere afgiftsstigninger på det danske marked. Derfor bliver det aldrig billigere at købe biler på gule plader end dette efterår. Så vil man gøre et godt køb, skal man slå til, inden året er omme,” tilråder Mikael Larsen.

De præcise besparelser på de enkelte modeller kan ses på www.honda.dk.