1. Hondas brændselscellebil får europadebut

Hondas næste generation FCX Concept-brændselscellebil får debut på Gotland Ring i Sverige i denne måned. FCX Concept er et vigtigt stade i Hondas udvikling af brændselscelleteknologi og danner grundlaget for en helt ny brændselscellebil, som virksomheden i øjeblikket udvikler. Hensigten er, at sende et begrænset antal i handlen i Japan og USA i begyndelsen af 2008. Der bliver tale om en helt ny dimension, hvad angår miljøvenlig køreglæde, som end ikke findes i benzinbilerne. Gotland er en utrolig smuk svensk ø med en miljø-bevidst befolkning, som passer godt på øen. Et så miljøbevist sted er ideelt, når en brændselscellebil, som kun udleder vand, skal have sin europadebut.

2. Honda modtager global pris for sin annoncering i UK

Honda har modtaget den eftertragtede titel ”Advertiser of the Year” på dette års ”Cannes Lions” - som er en årlig, international reklamefestival. Prisen tildeles virksomheder, som ikke viger tilbage for nytænkning og kre-ativitet i markedsføringen af deres produkter. Ken Keir, Senior Vice-President for Honda Motor Europe gik på scenen sammen med ASIMO i Sydfrankrig for at modtage trofæet. Cannes Lions anses som den mest præstigefyldte, internationale reklameprisoverrækkelse og er den begivenhed i verden, der kan samle flest reklamefolk og annoncører.

3. Honda fortsætter rækken af salgsrekorder og vokser fortsat i Europa

Honda satte rekord i maj med et resultat på 33.691* enheder – en stigning på 18,7%* i forhold til sidste år – med rekordsalg af den helt nye 2007 Honda CR-V og Civic. Årets samlede bilsalg i Europa slog alle rekorder og er til dato nået op på hele 166.106* enheder, hvilket er en stigning på 21,5%*. Salget af CR-V steg med 72,9%* til 37.502*, mens Civic steg med 45,3%* til 63.063*. Dette skal ses i lyset af, at markedet stort set er stagneret med et fald på 0,6 %** for året til dato. Hondas prisbelønnede dieselmotor fortsætter med at vinde markedsandele med et årligt salg til dato på 42,901*, hvilket er en stigning på 21,8%*.
NB: *Hondas tal, ** ACEA’s tal

4. Honda-ingeniører modtog sikkerhedspriser for fremskridt inden for trafiksikkerheden

På den 20. International Technical Conference for ESV (Enhanced Safety of Vehicles), som i år blev afholdt i Lyon, Frankrig, blev to Honda-udviklingsingeniører valgt som modtagere af ”United States Government Award for Safety Engineering Excellence”. Hondas motorcykelingeniør Satoshi Lijima blev hædret for over 30 års ind-sats inden for forskning af sikkerheden ved motorcykeluheld samt udviklingen af nye sikkerhedsanordninger til motorcykler, bl.a. Hondas særlige airbag-system til motorcykler. Douglas C. Longhitano høstede anerken-delse for sit bidrag til trafiksikkerheden – især inden for beskyttelse af fodgængere.
Den præstigefyldte pris for ”Safety Engineering Excellence” uddeles to gange årligt af det amerikanske NHTSA (United States’ National Highway Traffic Safety Administration), som en anerkendelse og påskønnelse for ekstraordinære bidrag til trafiksikkerheden.


 5. Hondas bilproduktion slår alle månedsrekorder i udlandet og på verdensplan

Honda produktion på verdensplan oplevede en stigning for tolvte måned i træk år for år siden juni 2006. I maj steg den globale produktion med 10,9% til hele 329.507 biler, og for året til dato er stigningen på 8,3% til hele 1.615.696.
Maj blev også en rekordmåned for den udenlandske produktion (uden for Japan) med en stigning på 10,4% til 224.319 enheder. Månedsproduktionen steg i Europa med 15,1% til 17.992 enheder, og denne stigning tillige med den øgede produktion i Nordamerika, har bidraget til en stigning år for år i den udenlandske pro-duktion for 22. måned i træk (siden august 2005). Honda opnåede også en produktionsrekord år for år i Nordamerika, USA, Europa og Kina.

6. Honda offentliggør 2010-mål for reduktion af miljøpåvirkningen i forbindelse med sine forretningsaktiviteter i Japan

Honda øger sine bestræbelser på at reducere virksomhedens påvirkning af miljøet inden for en lang række forretningsaktiviteter. Det sker gennem fastsættelse af otte frivillige mål for virksomhedens forretningsaktivite-ter i Japan. I regnskabsåret 2010 bestræber Honda sig på at:
• Reducere CO2-udslippene i forbindelse med logistikaktiviteter med 10% af salgsindtægterne ved at gøre transporten mere effektiv
• Reducere VOC-udslippene med 35% pr. malet område på bilens karosseri gennem yderligere fremme af brugen af vandbaseret maling, øget effektivitet og reduktion af affaldet
• Opnå målet om ikke at aflevere affald på lossepladsen for alle 48 større koncernenheder gennem at indføre affaldssortering og øge genbrugsgraden
• Reducere produktionsanlæggenes affaldsmængder med 10% og vandforbruget med 30%
• Reducere emballagematerialet med 45% af salgsindtægterne
• Forbedre genbrugsgraden, når produkterne er udtjent, til 70% eller derover for biler i regnskabsåret 2010 og 95% eller derover for motorcykler i 2015.

7. Honda Soltec påbegynder salget af tyndfilmsolceller

Honda Soltec Co., Ltd., Hondas 100%-ejede solcelledatterselskab har påbegyndt salget af tyndfilmsolcel-ler produceret af Honda Engineering Co., Ltd., primært i Kanto-området i Japan. Tyndfilmsolcellerne, som er udviklet uafhængigt af Honda, anvender tynd film fremstillet af en sammensætning af kobber, indium, gallium og selenium (CIGS), som gør solcellerne mere miljøansvarlige og reducerer det CO2-niveau, der genereres i produktionsfasen. Med start i efteråret 2007 vil Honda Soltec masseproducere solceller på den nye fabrik, som får en årlig kapacitet på 27,5 megawatts, så salget i hele Japan kan øges.

8. Type R tager turen ”down under”

Honda sender en af sine mest berømte biler til Australien: Civic Type R. Den første leverance af Civic Type R, som bygges i Swindon, ankom til Melbourne tidligere på måneden. Bilerne er på vej til forhandlerne, og aus-tralierne får mulighed for prøve dem fra 1. juli. Australien er det eneste land uden for Europa, hvor den højt besungne ”hot hatch” sælges, og salgsprognosen lyder på 1.200 enheder pr. år. Swindon er den eneste Honda-fabrik, der bygger Civic Type R, og produktionstallet bliver på 12.500 fra nu frem til april 2008