Hondas motorer vinder igen

Honda er endnu en gang blevet anerkendt som en af de bedste motorproducenteri verden. For fjerde år i træk vinder 2,0-liters-motoren Honda S2000 og1,0-liters-motoren Insight IMA i kategorierne for deres respektivestørrelser.

I de sidste tre år har Insight-motoren vundet prisen for "Bedstebenzinøkonomi". Sidste år vandt den lige foran Civic IMA-motoren. I år kanCivic IMA-motoren stolt føre traditionen videre som den mestbrændstofbesparende motor på markedet, idet den med lethed slog ToyotaPrius-motoren og Insight-motoren. De efterfølgende tre motorer udvalgt idenne kategori var alle dieselmotorer. Kommentarerne fra dommerne såsom:"Det næste skridt fremad mod at gøre hybridteknologi til standard" og "Ingenhar endnu fundet en bedre midtvejsløsning på bilens fremtid" beviser, atHondas IMA-system er fremtiden inden for brændstofbesparende personbiler.

Efter sidste års sejr vandt Civic IMA-motoren igen i kategorien for 1,0- til1,4-liters med næsten dobbelt så mange stemmer som PSA¹s 1,4-litersdieselmotor, der fik en andenplads. Honda S2000-motoren vandt endnu en gangi kategorien for 1,8- til 2,0- liters motorer, og ligesom Civic IMA-motorenoverhalede den sine hovedkonkurrenter i antallet af stemmer. Dommerne rosteHonda S2000-motoren med udtalelser som "Honda S2000 forbliver min favorit pågrund af dens fantastiske omdrejningstal og dens specifikke ydelse, som eren af de højeste i verden" og "Man må simpelthen elske en motor, somvelvilligt accelererer til 9.000 omdrejninger pr. minut!"

Prisuddelingen for årets internationale motor, International Engine of theYear Awards, er motorverdenens svar på "Oscar"-uddelingen. Stemmerne afgivesaf et panel bestående af 50 førende motorjournalister fra hele verden, og dekonkurrerende motorer får point ud fra effektivitet, forbedringer,miljømæssige egenskaber samt nok så væsentligt deres ydelse under kørslen.Dette års priser blev uddelt på Messe Stuttgart i Tyskland den 4. juni iforbindelse med motorudstillingen Engine Expo 2003. Honda er den enestemotorproducent, som udstiller på Engine Expo og har i år fornøjelsen af atkunne præsentere sit bud på alternative fremdrivningssystemer. Blandt andetudstilles brændselscellebilen, FCX, den længe ventede 2,2-literscommon-rail-turbodieselmotor i aluminium med 4 cylindre og 16 ventiler,Civic IMA- bil og motor, dette års F1-motor og meget andet.