Med sit CO2-udslip på blot 98 g pr. km og et forbrug på hele 27 km/l, kan Ibiza Ecomotive kalde sig en af klassens absolut mest miljøvenlige bil. Men Ibiza Ecomotive er ikke blot en bil til de miljøbevidste, den er samtidig dynamisk og moderne og appellerer med sit gennemførte design til en bred målgruppe. Med Ibiza Ecomotive har designchef Luc Donkerwolke (tidligere Lamborghini) skabt en ægte spansk skønhed.

SEAT tilbyder Ibiza Ecomotive i såvel  en 5-dørs som en 3-dørs version. Motoren er en tre-cylindret turbodiesel, 1,4 TDI, med dieselpartikelfilter og 80 hk. Ibiza Ecomotive tilbagelægger øvelsen fra 0-100 km/t på 12,9 sekunder og når tophastigheden på 177 km/t uden anstrengelser.

SEAT Ibiza Ecomotives gode brændstoføkonomi er bl.a. opnået ved anvendelse af den allernyeste motorsoftware, man har justeret gearingen,  reduceret vejfriktionen med særlige 175/70 R14 dæk med lav rullemodstand og  reduceret vægten på bilen blandet andet ved at udstyre  Ibiza Ecomotive med funktionelt lappekit.

Her ud over har SEAT studeret bilens aerodynamik nøje for at optimere brændstoføkonomien. Den nye miljøskånende Ibiza er tilføjet flere løsninger, som fx den nye lukkede kølergrill og ny spoiler, der skal minimere luftmodstanden og samtidigt maksimere ydeevnen.

SEAT Ibiza Ecomotive har samme høje sikkerhedsstandard og komfort, som den øvrige Ibiza-familie. Dvs. 5 EuroNCAP stjerner og fuldt sikkerhedsudstyr med bl.a. ABS, ESP med hill hold, 2 selehuskere, 2 ISOFIX beslag og  6 airbags.

Mindre forbrug betyder ikke mindre luksus hos SEAT. Den nye Ibiza Ecomotive har således dobbelte forlygteparaboler, fjernbetjent centrallås,  elektrisk rudehejs foran, karrosserifarvede sidespejle og dørgreb og kørecomputer som standard. Som særligt introduktionstilbud er SEAT Ibiza Ecomotive også udstyret med aircondition - uden merpris.

SEAT Ibiza Ecomotive har premiere hos alle SEAT forhandlerne d. 28.-29. marts og introduceres til hhv. 164.900 kr. (3-dørs) og 169.900 kr. (5-dørs), begge inkl. aircondition.