KIA lancerer i løbet af den kommende måned den helt nye Niro i Danmark. Det er KIAs første hybrid model, og man har ifølge KIA forsøgt at tænke ud af boksen med en attraktiv blanding af crossoverens praktiske egenskaber og et smart design sammen med en effektiv ny hybriddrivlinje, så brændstoføkonomien holdes nede. KIA Niro udfylder et tomrum på crossover-markedet med lav hybridemission – og modellen har tilmed mulighed for at trække op til 1.300 kg.

 

Den danske KIA importør forventer sig meget af den helt nye model – og med rette. Siden Niro kom til salg i Europa i slutningen af juli måned, er der solgt mere end 23.000 Niro modeller, som alle vil blive leveret inden udgangen af 2016.

 

Niro er helt fra grunden konstrueret som hybridbil, og KIA mener selv, at dens moderne design vil få bilen til at skille sig ud blandt de konservativt designede konkurrenter. Samtidig skulle bilen opleves som en langt dyrere bil, når man sætter sig bag rattet. Det skyldes ifølge KIA udover kvaliteten af interiør en utrolig komfortabel kørsel. Det er ligeledes lykkedes producenten at bevare en god køredynamik og motorerne er meget støjsvage – ved lave hastigheder helt lydløs, når bilen kører på ren el. Man skal være yderst opmærksom for at registrere den behagelige overgang fra elmotor til benzinmotoren tager over.

 

Niros nye platform er konstrueret uafhængigt af de eksisterende KIA-modeller, og bilen er udviklet til på sigt at rumme en række af miljøvenlige teknologier; plug-in-hybrid og ren el. Niros nuværende motorprogram består af en 1.6-liters GDI-benzinmotor, litium-ion-polymer-batteripakke, 32 kW elmotor og 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse – og udleder bare 88 g CO2/km ved blandet kørsel, og den kan køre helt op til 26,3 km/l.

 

Niro er kendetegnet ved en rummelig kabine med god plads på både første og anden række samt et fornuftigt bagagerum på 427 l. Som vanligt er sikkerheden i top med 5 stjerner i Euro NCAP, og den danske KIA importør har valgt nødbremse som standard fra den billigste variant.

 

Prisen på en KIA Niro Hybrid starter efter afgiftsnedsættelsen ved kr. 300.323,- for en Vision model med bl.a. AEB nødbremse, smart cruise control, automatgear, 2-zoners klimaanlæg, 5” touchskærm, LED kørelys, LED baglygter, klimaanlæg, sædevarme og 16” alufælge.

 

Her på Biltorvet vender snart tilbage med en grundig test af den nye Niro.