Fra midt i maj bliver det så muligt at få den populære Škoda Octavia med en endnu stærkere turbo-dieselmotor end hidtil.

Det er den momentstærke 1.9 TDI PD 96 kW/130 hk motor, som i dag er kendt fra Škoda Superb, der nu bliver introduceret i Octavia Elegance, som dermed bliver den mest kraftfulde dieselmotor af de nu 3 dieselmotorer i denne modellinie. De 2 øvrige dieselmotorer er dels den økonomiske og velkørende 1.9 TDI 66 kW/90 hk og den kraftigere og meget populære 1.9 TDI 81 kW/110 hk.

Den nye motor anvender det avancerede pumpe-dyse-indsprøjtningssystem, hvor hver af de 4 motorcylindre er forsynet med en individuel pumpedyse-enhed, som i kraft af et meget højt indsprøjtningstryk og en meget præcis styring af indsprøjtningsprocessen resulterer i en mere effektiv forbrænding og dermed færre uforbrændte stoffer, mindre emission, lavere brændstofforbrug og større motorydelse i sammenligning med ordinære TDI-motorer.

I forbindelse med, at motoren bliver introduceret i Octavia, har en optimering fra fabrikken resulteret i et øget drejningsmoment på 310 Nm/1900 o/min. og samtidig er bilen blevet udstyret med en fint afstemt 6-trins gearkasse. Bilen accelererer med lethed fra 0-100 km/t på kun 9,7 sekunder (Combi 9,8), kører 18,5 km/l (Combi 18,4) og har en tophastighed på 207 km/t, hvilket nok skulle kunne tilfredsstille selv den mest inkarnerede ”benzin”-entusiast.

Motoren bliver markedsført i Elegance versionen, som bl.a. indbefatter udstyr som fartpilot, Climatronic (elektronisk styret aircondition), el-opvarmelige forsæder, el-justerbare/-opvarmelige sidespejle, højdejusterbare forsæder, el-betjente ruder for og bag, 15” alufælge, tågeforlygter, midterarmlæn foran, fjernbetjent centrallås, hele 8 vellydende højttalere og meget mere.

Prisen på denne potente Octavia er hhv. kr.297.000 for hatchback versionen og kr. 312.000 for Combi versionen plus leveringsomkostninger.

Bilen vil være ude hos Škoda-forhandlerne fra medio maj - dog i begrænset antal i starten.