- ny Volkswagen i kraftfuldt design
- udviklet til gader og veje, men også i topform off road

Med de første fotos af den nye Tiguan begynder Volkswagen nedtællingen til debuten for denne, deres 14. model. Denne ”Sport Utility Vehicle” – eller bare SUV – vil blive vist offentligt frem i september på den internationale biludstilling i Frankfurt. En kombination af kraft og elegance karakteriserer designet på Tiguan. Den er blevet skabt til at kunne bevæge sig lige godt i det urbane miljø og i de endeløse landskaber og bruges lige godt til business som til fritid. Tiguan er et multitalent med køreegenskaber, som er både dynamiske og komfortable, og som har lige så stor brugsværdi, som den har avanceret teknologi.

Ligesom Touareg har den nu anden SUV model fra Volkswagen et selvsikkert design. Frontpartiet har de samme udfordrende konturer, som blev vist første gang på Concept A prototypen og som fik verdensomspændende opmærksomhed – en crossover mellem coupé og SUV. Siden af bilen er karakteristisk med den fremhævede linie, som strækker sig imellem de store hjulkasser. Og så er der C-søjlen, som er umiskendelig Volkswagen. Et meget kort udhæng giver bagpartiet karakter. For- og baglygternes ens form er et andet, tydeligt karaktertræk.

Volkswagen har for første gang valgt et motorprogram til denne SUV, som alle benytter teknologi med direkte indsprøjtning og turboladning. Denne teknologi er på én og samme tid ensbetydende med lavt brændstofforbrug, stor dynamik og masser af køreglæde.

Der er i alt tre benzinmotorer og to TDI motorer. I TDI motorerne indgår et helt nyudviklet og meget støjsvagt common rail system. Motorerne yder 103 kW / 140 HK hhv. 125 kW / 170 HK, der allerede ved 1750 omdr. pr. min udvikler 320 Nm, eller 350 Nm i modellerne med firehjulstræk. Begge TDI motorerne opfylder EU 5 normen, som først kommer til at gælde fra 2009.

Kraftige, økonomiske og rene er de tre turboladede benzinmotorer med direkte indsprøjtning også. De udvikler fra 110 kW / 150 HK over 125 kW / 170 HK til 147 kW / 200 HK. 150 HK og 170 HK versionerne er nye i Volkswagen motorprogrammet. Et blik på momentkurven gør det klart, at disse TSI motorer er ganske stærke. 150 HK versionen udvikler et moment på 240 Nm allerede fra 1750 omdr./min. Både 170 HK og 200 HK versionerne giver 280 Nm fra 1800 omdr./min.

”Tiguan Base” på internettet vil vise, hvor stor interessen er for den nye Tiguan. Via www.tiguan-base.com kan der logges på til et virtuel Tiguan univers. Hele udviklingen af denne SUV vises i film, foto og facts. I løbet af kun 15 uger har mere end én million mennesker allerede besøgt hjemmesiden. Det er sensationelt. Det kunne tyde på, at Tiguan vil kunne skrive et nyt kapitel i bilernes historie.