En længe ventet nyhed betyder for de fleste bilproducenter et par år, men den nye Lotus Evora er den første helt nye bil fra den britiske sportsvognsproducent i 14 år. Til trods for dette, har udviklingsprocessen fra et blankt stykke papir i designfasen og frem til den endelige version blot taget 27 måneder. Lotus Evora er designet og udviklet til at imødekomme myndighedernes krav i mere end 41 lande, hvor modellen vil blive markedsført.


Lotus Evora er fra starten konstrueret som en ægte Lotus med chassis i limede aluminiumsplader og karrosseri i glasfiber. Designet er muskuløst og selvom Lotus Evora er større end Lotus Elise og Lotus Exige er modellen tro mod Colin Chapmans kerneværdier om lav vægt og enkel mekanik til glæde for køredynamikken. Interessen for Lotus Evora er overvældende og allerede nu øges produktionen af den nye 2+2 centermotor sportsvogn. Således forventer Lotus at efterspørgslen vil være op til 50 procent højere end først antaget i modellens første leveår.


Men det er ikke kun i opbygningen som 2+2, at den nye Lotus Evora virker overraskende. Kabinen byder på et komfortniveau, der ikke tidligere er set i en Lotus og personer helt op til 196 cm i højden vil uden større besvær finde sig godt til rette i førersædet med udsigt til et velindrettet interiør med smagfulde materialer. Et rummeligt bagagerum og en nyt touch screen multimediesystem er blot godbidder, for kronen på værket er den 3,5 liters V6 motor, der hviner frydefuldt umiddelbart bag de to bagsæder. Motoren yder 276 hk, hvilket sikrer en tophastighed på 260 km/t og en accelerationstid fra 0-100 km/t på under 5 sekunder.


Lotus har testet Evora intensivt på den legendariske Nürburgring for at sikre, at undervognen og det forstærkede bremsesystem vil levere samme ægte og kompromisløse køreglæde som resten af modelprogrammet. Ikke alene er køreoplevelsen bag rattet inciterende rendyrket, men den lave vægt har samtidig den gevinst, at det holder brændstofforbruget og CO2-udslippet i skak.

Lotus Evora er klar til salg sidst på sommeren, men kan allerede nu bestilles hos eneforhandleren Lotus Copenhagen. Prisen starter fra kr. 1.260.000 for en Lotus Evora 2+0, mens en Lotus Evora 2+2 starter fra kr. 1.335.000.