Mercedes-Benz har lavet biler igennem mere end 100 år (dog kun som Mercedes-Benz siden 1926), og derfor er det selvfølgelig også blevet til et utal af forskellige modeller. Derfor er det også en yderst vanskelig opgave at pege på de tre smukkeste Mercedes modeller igennem historien, men vi har nu taget udfordringen op. Det eneste krav til bilerne er, at det er gadebiler.

Mercedes-Benz 300 SL årgang 1954

Ingen over og ingen i absolut nærhed af det, som vi ikke tøver med at kalde verdens smukkeste bil igennem tiderne. Der er intet negativt at sige om dette fænomen, hvor alt bare harmonerer. Det er lige fra linjerne fra fronten til bagenden, som er perfekte, til det smukke interiør. Der er normalt altid en kommentar eller to at knytte til en bils design, men i dette tilfælde er der blot at konstatere, at det er udført til perfektion. Det var også her, at Mercedes introducerede "mågevingerne", og de har aldrig fungeret bedre end her. Mercedes-Benz 300 SL er et stilikon, og noget som både Mercedes og andre bilproducenter kun kan stræbe efter, selv her mere end 60 år senere.

Mercedes-Benz 300 SL er et samlerobjekt og ikke lige til at få fingre i. Der er da heller ingen eksemplar til salg på biltorvet dk, men der kan ses flere billeder her.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Vi tager et historisk spring og bevæger os frem til nutiden, hvor Mercedes-Benz CLS Shooting Brake er en af de smukkeste biler på markedet. Vi har skrevet det før, men efter vores mening er den rent designmæssigt noget af det bedste, der er kommet fra tyskerne. Linjerne er bløde og harmoniske, og som det er tilfældet med 300 SL, så er harmonien fra front til bagende helt i top. Kombinationen af den "lange" stationcar, og de bløde sportslige linjer er ganske simpelt aldrig set smukkere og mere vellykket.

Se mere til Mercedes-Benz CLS shooting Brake her

Mercedes-Benz 230 SL Roadster 

Denne model er også kendt som Pagoda modellen, og den blev produceret fra 1963 til 1971, hvor den undrevejs skiftede navn til først 250 SL og derefter 280 SL. I dag er den en af de mest eftertragtede Mercedes-modeller, hvilket vi godt kan forstå. Designet er noget af det smukkeste, og det er især linjerne og formen omkring det aftagelige hardtop tag, som gør Mercedes-Benz 230 SL Roadster til noget helt særligt. Taglinjen bøjer nærmest nedad, og det harmonerer fantastisk med linjerne i den lille kompakte roadster.

Der er en enkelt 280 SL til salg på biltorvet.dk, som du kan se nærmere på her.